O'Neill Kids UV badpak Berry / Tahiti Blue

Niet uitkleden maar aankleden met O’Neill!

Gewoon niet meer verbranden door de zon als je lekker aan het spelen bent met water en zand. Makkelijk aan-en uit te trekken, stoer O’Neill zwempak met bescherming Factor 50. Het badpak beschermt nét die plaatsen die snel als eerste verbranden in de zon, zoals schouders, bovenbenen, heupen, rug en nek. Het biedt alle zonuren constante bescherming.

Meer details

€ 29,95 incl. BTW

incl. BTW

Kenmerken

UV FactorFactor 50+
UVA-UVBBeschermt tegen UVA-UVB stralen (98% blocked)
UV-CertificeringRecommended USA Skin Cancer Foundation
PasvormAansluitend
Maat104, 110, 116, 122, 80, 86, 92, 98
MaatadviesValt mooi op de maat.
EigenschappenKorte mouw
KleurWit, Roze, Blauw
BijzonderhedenRits aan achterkant
Lengte pijpjeTot aan de knie
PrintVoorzijde
BoordOpstaand
Stof informatieAdemend, Snel drogend, Chloor/zoutwater bestendig, 4Way Stretch
MateriaalNylon/Spandex
WasvoorschriftWasmachine fijnwas, niet in de droger

Meer informatie

Rondom de beste bescherming tegen de zon!

Dit zonwerende badpak van O'Neill is gemaakt van een ademende luchtig en snel drogende stof. De luchtige stof voorkomt verbranding van de huid door de zon en kan eindeloos gewassen worden terwijl de UV werende werking behouden blijft. Zwemkleding van O'Neill kan gedragen worden in elk type water, met of zonder chloor. Voorkom zonneschade van de huid het kan ernstige gevolgen hebben voor de huid.  

Over het merk O'Neill 

Het Amerikaanse merk O'Neill is één van de grootste merken op het gebied van zonwerende kleding en badkleding en wetsuits. O'Neill heeft een uitgebreid assortiment UV badkleding en kleding voor dames, heren, tieners, kinderen en baby’s. De producten van van O'Neill blokkeren UVA en UVB straling van de zon voor meer dan 98,5%. Alle UV kleding en zwemkleding van O'Neill is gecertificeerd door de USA Skin & Cancer Foundation. De zwemkleding draagt niet warm, droogt snel op en zowel nat als droog, constante UV-bescherming Factor50+. Met zwemkleding van O'Neill is het: “minder smeren, meer genieten”, in de zon!

Kinderen en de zon

Kinderen jonger dan zes maanden hebben een dun huidje en geen pigment. Ze zijn daardoor vrij snel erg gevoelig voor de zon en verbranden direct. De kleintjes mogen alleen in de zon als zij goed zijn ingesmeerd met een baby-zonnebrandmiddel met een hoge factor of nog veel beter en doeltreffender, zon beschermende zwemkleding of kleding. Bescherm de kinderhuid zoveel mogelijk tegen de zon op de warmste uren van de dag. Ook een zonnehoedje en een parasol zijn onontbeerlijk. Wees altijd voorzichtig met de kleintjes in de zomer, ook in de schaduw kunnen kinderen verbranden!

Kinderen tussen de zes maanden en de drie jaar zijn iets minder gevoelig voor de zon dan baby’s. Zij kunnen gerust een tijdje (ongeveer een half uur) in de zon spelen. Het is wel belangrijk dat je ze daarbij goed beschermt door dezelfde maatregelen te treffen als die zijn beschreven bij de kinderen jonger dan zes maanden. Zonnebrand op jonge leeftijd is schadelijk. Op termijn zijn deze kinderen gevoeliger voor het ontwikkelen van huidkanker.

Bron KWF

Hoe houd je je zwemkleding mooi

Zee, zonnebrandmiddelen, zand en chloor zijn allemaal boosdoeners voor zwemkleding. Hoe kan je nou het beste je badkleding behandelen zodat je zwemkleding een lange tijd mooi blijft. Spoel altijd je badkleding uit. Zo spoel je al een groot deel van chloor, zand of zout eruit. Was je badkleding op de hand of op een fijnwasprogramma in de wasmachine. Gebruik bij voorkeur (niet teveel) een vloeibaar fijnwasmiddel. Nooit je badkleding in de droger drogen.

Geschiedenis UV-kleding

De allereerste UV-kleding voor bescherming tegen de zon, komt uit Australië. Door de geografische ligging meet men daar de hoogste niveaus van ultraviolette straling in de wereld. Elk jaar steeg in Australië het aantal gevallen van gediagnosticeerde huidkanker schrikbarend. Blootstelling aan ultraviolette straling kan op korte termijn gevolgen hebben voor de gezondheid, zoals zonnebrand, rimpels en zonnevlekken. Langdurige blootstelling aan ultraviolette straling kan de kans op beschadiging van de huid aanzienlijk verhogen en uiteindelijk huidkanker veroorzaken. De Australische stoffen industrie heeft in de jaren 60 van de vorige eeuw, een UV beschermende stof ontwikkelt en geproduceerd voor zwemkleding om de huid tijdens het zwemmen en buiten het water te beschermen tegen de schadelijke UV-straling van de zon. Sindsdien staat de innovatie van Sun Protection in UV beschermende producten en stoffen niet meer stil. Huidkanker komt zeker nog voor in Australië, maar men heeft nu de keus om naast zonbrandmiddelen ook beschermende kleding te dragen. De populariteit van UV bescherming door middel van kleding, is na Australië en Nieuw-Zeeland overgekomen naar Europa. 

  • UV-rating Internationaal en Europees
  • Internationaal UV standard: ARPANSA UPF50+ blocked 98.5% UV-straling
  • Europees UV standard: UV standard801 UPF80 blocked 98.5% UV straling