UPF50+ Beschermende handschoenen
Protex Gloves zon-beschermende handschoenen, is een oplossing voor overgevoeligheid van je handen in de zon. Chronische huidproblemen of bij gebruik van medicijnen zijn ze ideaal. Autorijden of fietsen zonder dat je jeuk of pijn hebt aan je handen. Ze dragen zacht op de huid, zijn UVA-UVB werend en kunnen tegen zalf of crème en tegen een stootje.
Maat S-M-L-
Waarschuwing: Laatste items in voorraad!
Beschikbaarheidsdatum:
UV-Certificering | ARPANSA UPF Rating Australian Standard |
Bedekking | Handen |
Pasvorm | Super Slim Fit: Strak om het lichaam |
Stof informatie | Ademend |
Wasvoorschrift | Wasmachine | fijnwas programma |
Deze zonwerende huidkleurige handschoenen zijn UV-beschermende Factor50+. Het merk Protex Protection Gloves biedt de oplossing voor iedereen die last heeft van overgevoeligheid van de handen door de zon of chronische huidproblemen of bijvoorbeeld littekens. Het materiaal is UVA-UVB werend en UPF50+, de stof voelt aan als zachte katoen, en is gemaakt van Supllex Nylon Lycra, deze samenstelling van materialen draagt beslist niet warm op de huid, is ademend en heeft 4way stretch. De handschoenen zijn sterk en makkelijk te wassen.
Niet onbelangrijk om te weten: De handschoenen kunnen tegen crème of zalf. Je hand of onderarm blijft ingevet, de stof absorbeert dit niet. De handschoen blijft aan de bovenkant droog.
Maat S/M-L/XL
Hoe kan je nou het beste je handschoenen behandelen zodat ze een lange tijd mooi blijven. Was je handschoenen op de hand of op een fijnwas programma in de wasmachine. Gebruik bij voorkeur (niet teveel) een vloeibaar fijnwasmiddel. Nooit je handschoenen in de droger drogen.
De allereerste UV-kleding voor bescherming tegen de zon, komt uit Australië. Door de geografische ligging meet men daar de hoogste niveaus van ultraviolette straling in de wereld. Elk jaar steeg in Australië het aantal gevallen van gediagnosticeerde huidkanker schrikbarend. Blootstelling aan ultraviolette straling kan op korte termijn gevolgen hebben voor de gezondheid, zoals zonnebrand, rimpels en zonnevlekken. Langdurige blootstelling aan ultraviolette straling kan de kans op beschadiging van de huid aanzienlijk verhogen en uiteindelijk huidkanker veroorzaken. De Australische stoffen industrie heeft in de jaren 60 van de vorige eeuw, een UV beschermende stof ontwikkelt en geproduceerd voor zwemkleding om de huid tijdens het zwemmen en buiten het water te beschermen tegen de schadelijke UV-straling van de zon. Sindsdien staat de innovatie van Sun Protection in UV beschermende producten en stoffen niet meer stil. Huidkanker komt zeker nog voor in Australië, maar men heeft nu de keus om naast zonbrandmiddelen ook beschermende kleding te dragen. De populariteit van UV bescherming door middel van kleding, is na Australië en Nieuw-Zeeland overgekomen naar Europa.
Ook als je al bruin bent, moet je je blijven insmeren met een crème met een hoge beschermingsfactor
Inmiddels horen jaarlijks ruim 50.000 Nederlanders dat ze huidkanker hebben. Dat waren er 10 jaar terug nog 28.000.
Bovenstaande tekst en de bron:
KWF kankerbestrijding
Iedereen weet inmiddels dat je goed op je huid moet letten als je gaat zonnen, maar bij het zien van de eerste zonnestralen wordt veilig zonnen als snel ter zijde geschoven. In korte mouwen en zonder enige bescherming genieten we volop van de zon, totdat we na een dagje bakken de gevolgen van het onbeschermd zonnen merken. In plaats van een gezond bruin kleurtje heb je grote, pijnlijke verbrandingsplekken die je eraan herinneren waarom veilig zonnen ook alweer zo belangrijk is.
Veilig zonnen. De ultraviolette straling (UV) in zonlicht is slecht voor de huid. Als je te lang en te veel in de zon zit, loop je niet alleen kans dat je verbrandt, maar loop je ook meer risico op huidkanker. Daarnaast krijg je door een teveel aan UV-straling ook eerder rimpels. Om je goed te beschermen tegen de zon is het dan ook verstandig om zonnebrandcrème met een hoge factor te gebruiken en je beschermen met UV kleding of UV zwemkleding een hoed of cap. De trend in verstandige zonnen is gelukkig steeds meer, UV kleding in combinatie met een zonnebrandmiddel.
Zonneallergie komt met name voor bij mensen met een lichte huidskleur, en evenveel bij mannen als bij vrouwen. Als jouw lichaam overdreven reageert op “normale” hoeveelheden zonlicht, dan is de kans groot dat je allergisch bent voor zonlicht. Deze overdreven reactie uit zich doorgaans in verscheidene symptomen, huidklachten & huidaandoeningen. Ook andere lichtbronnen kunnen zonneallergie veroorzaken; hierbij valt te denken aan het licht van een zonnebank, gloeilamp of tl-buis.
Huidreacties door zonneallergie kunnen plotseling ontstaan; zelfs als men voorheen prima tegen zonlicht kon. Zonne-allergische reacties en symptomen van zonneallergie komen overeen met die van een flinke verscheidenheid aan allergieën en aandoeningen. Om die reden wordt zonneallergie nog weleens aangezien voor schraalheid, constitutioneel eczeem of acne. Een huisarts of huidarts kan bepalen of er daadwerkelijk sprake is van zonneallergie. Zonneallergie uit zich meestal in het gezicht, nek, ellebogen, onderarmen, knieën, onderbenen en handruggen. Huidreacties huidklachten door toedoen van zonlicht kunnen direct ontstaan, maar ook soms pas 5 dagen na & blootstelling aan zonlicht. De symptomen van zonneallergie bestaan uit verschillende huidklachten, voorbeelden hiervan zijn:
Eczeem
Jeukende huid
Bultjes, bobbeltjes, blaasjes & blaren
Huiduitslag roodheid & vlekken
Droge huid, schilfers
Zonneallergie wordt meestal veroorzaakt door zonlicht en andere bronnen van UV-licht zoals zonnebanken en zonnehemels. Men spreekt dan van directe ofwel primaire zonneallergie. Hoe vaker en langduriger je huid wordt blootgesteld aan zonlicht, des te groter de kans dat je allergisch wordt voor UV-straling. UV-licht wordt onderverdeeld in 3 klassen, namelijk.
Ultraviolette A-stralen – UVA-stralen beslaan 95% van het UV-licht dat de aarde bereikt; ze zijn langgolvig en dringen tot diep in de huid door, waar ze bijdragen aan foto-veroudering, zonne-intolerantie, pigmentstoornissen en de ontwikkeling van huidkanker.
Ultraviolette B-stralen – UVB-stralen zijn kortgolvig en dringen zodoende niet zo diep in de huid door. Ze kunnen desalniettemin huidkanker veroorzaken. Ze zorgen voor een bruin tintje en zijn tevens dé belangrijkste veroorzakers van zonneallergie.
Ultraviolette C-stralen – UVC-stralen zijn het schadelijkst voor de huid, maar worden gelukkig geblokkeerd door de ozonlaag.
Tip: onderaan dit artikel vind je medicijnen & middelen om zonne-allergie te behandelen en te voorkomen.
In sommige gevallen wordt zonneallergie niet direct veroorzaakt door UV-straling. Zo kunnen bepaalde synthetische stoffen in medicijnen, make-up, cosmetica, verzorgingsproducten e.a. in combinatie met zonlicht een chemische reactie veroorzaken. Bij een indirecte ofwel secundaire allergische reactie door zonlicht spreekt men ook wel van een ‘foto-allergie’. Middelen die secundaire zonneallergie in de hand kunnen werken zijn onder andere:
Pijnstillers
Antibacteriële geneesmiddelen (antibiotica)
Anti jeuk-medicijnen (antipruriginosa)
Allergie-medicijnen (antihistaminica)
Plastabletten (diuretica)
Bepaalde kruiden o.a. peterselie, dille, Sint-Janskruid
Bepaalde grondstoffen van make-up
Bepaalde grondstoffen van huidreinigingsproducten
Bepaalde grondstoffen van huidverzorgingsproducten
Waarom de één vatbaarder is voor zonneallergie dan de ander is tot nog toe onbekend. Toch is het zeer waarschijnlijk dat je huidtype en erfelijkheid een belangrijke rol spelen bij eventuele aanleg voor zonneallergie.
Als je veel last hebt van zonneallergie, is het verstandig om je maatregelen te nemen en zonneallergie te behandelen of te voorkomen.
Als je uit de zon blijft, zullen de allergische klachten (huidirritatie, huiduitslag e.a.) m.b.t. de zonneallergie doorgaans binnen 10 dagen vanzelf verdwijnen. Met name tussen 11.00 uur en 15.00 uur is de UV-straling zeer sterk en kun je maar beter uit de zon blijven (parasol tegen direct zonlicht e.a.).
Zonnebrand ofwel zonnebrandcrème kan allergische reacties door zonlicht helpen voorkomen. Deze goedjes helpen voornamelijk tegen UVB-stralen; bij ernstige vormen van zonneallergie helpt zonnebrand daarom nauwelijks. Desalniettemin is het enorm belangrijk om je huid grondig in te smeren met zonnebrandcrème met hoge factor.
Bedekkende kleding biedt de beste bescherming tegen zonnestralen. Lange broeken of rokken van luchtige UV beschermende stof en T-shirts of overhemden met lange mouwen zijn absolute aanraders. Een breedgerande hoed of pet kan ook uitkomst bieden tegen zonneallergie in het gezicht en de nek.
Je kunt je huid in het voorjaar langzaam en geleidelijk laten wennen aan zonlicht. Doe dit in de mildere zon-periodes van de dag en onder bescherming van een hoge factor zonnebrandcrème. Als je zonne-allergie ondanks de lage UV-concentratie toch opspeelt, is gewenning helaas niet aan jou besteedt.
Bij lichttherapie wordt je huid ieder voorjaar enkele malen per week blootgesteld aan speciaal kunstlicht. Afhankelijk van de exacte therapie (UVA of UVB), dient de patiënt bepaalde medicijnen te slikken voorafgaand aan de bestraling. Lichttherapie is overigens niet altijd (even) effectief tegen zonneallergie.
Kinderen met zonneallergie dienen extra goed te worden beschermd. Zonnebrandcrème, een UV-shirt, een zonnebril en een pet of zonnehoed kunnen uitkomst bieden. Laat kinderen sowieso nooit langdurig in de directe zon spelen (zandbak, strand e.a.), want overmatig zonlicht kan bij niet-allergische kinderen juist weer zonneallergie in de hand werken.
Als je zonne-allergie wilt behandelen, kun je het beste beginnen met een goede bescherming tegen zonlicht zoals, zonnebrand, UV beschermende kleding. parasol en zoek vaker de schaduw op.
Bron:KWF
Zonneallergie in de vorm van, bultjes, roodheid, jeuk, schilfers kan zomaar opeens ontstaan, ook wanneer je er nooit eerder last van hebt gehad en zelfs als je nagenoeg niet –of niet langdurig– in de zon komt. Langzame gewenning door geleidelijke blootstelling aan zonlicht kan uitkomst bieden. Verder is het van groot belang dat je je zo goed mogelijk tegen de zon beschermt. Bultjes of verkleuring hoeft overigens niet per se te duiden op zonneallergie. Zo kan ook hitte of warmte uitslag veroorzaken. Hevige jeuk en uitslag na een dagje zon, is overigens wel een duidelijke aanwijzing voor zonneallergie! (bron)
Reageer jij allergisch op zonlicht? Of heb je vragen of opmerkingen, je kunt ons altijd bellen en wij kijken of we je zo goed en snel mogelijk van advies kunnen dienen en je eventueel kunnen helpen met je beslissing voor bijvoorbeeld een goede UV hoed of UV kleding.
Team Odiezon:
Tel 0522-470220
Het Engelse merk Protex Protection Gloves Sun Protection is één van de grootste merken op het gebied van zonwerende handschoenen. Wereldwijd is Protex Protection Gloves het beste merk voor UV-beschermende handschoenen en tuinhandschoenen. De UV stoffen vanProtex Protection Gloves zijn degelijk en oersterk. Alle handschoenen blocked 98.5% van de schadelijke UV-straling en zijn voorzien van het UPF 50+ certificaat volgens de ARPANSA UPF Rating Australian Standard. Deze standard is wereldwijd de meest gebruikte standard voor het duiden van de UV Factor van kleding.
Deze zon-beschermende sleeves of handschoenen bieden een oplossing voor overgevoeligheid van je handen en armen in de zon of bij chronische huidproblemen. Ook zijn de sleeves/handschoenen een oplossing voor bescherming van littekens of bij huidkanker, en eventueel zonnevlekken. Met deze UV beschermende sleeves/handschoenen is autorijden of fietsen weer fijn, zonder dat je jeuk of pijn hebt aan je armen of handen. Ze dragen zacht op de huid, en zijn 98.5% blocked UVA-UVB straling van de zon en bieden je altijd UV bescherming UPF50+. De sleeves/handschoenen kunnen tegen zalf of crème en heel belangrijk, tegen een stootje.
UV beschermende sleeves of handschoenen bieden oplossingen voor iedereen die last heeft van gevoelige en pijnlijke armen/handen. Deze beschermende sleeves of handschoenen zorgen ervoor wanneer je créme of zalf gebruikt, je die behandeling gewoon kan doen tijdens je dagelijkse bezigheden omdat de handschoen of sleeves de zalf niet doorlaat. Dus je hand of arm blijft ingevet
Wil je meer advies of even over je probleem praten, geen probleem. Je kunt ons altijd bellen of mailen: 0522-470220 info@odiezon.nl
Handschoen maat S: is 6-6 ½, voor kleine handen en korte vingers
Handschoenen maat M: is 6 ½ - 8, voor de meeste handen
Handschoenmaat L: is 8 ½ en hoger
Maat XL is er niet vanwege de stretch in de handschoen en de fabrikant gaat er vanuit dat maat L ook een goede pasvorm biedt voor de maat XL