Al 20 jaar UV-specialist
gratis verzending vanaf €75,- voor NL en BE
Bel gerust voor advies 0522-470220
In prijs verlaagd! Columbia Heren Zero Rules Longe Sleeve Grey Bekijk groter

Columbia Heren Zero Rules Longe Sleeve Grey

UPF30 UV-Shirt met verkoeling!

Dit heren shirt van Columbia biedt UV bescherming en verkoeling tegelijk. De Omni-Freeze textiel-techniek is uniek, het biedt verkoeling bij warme dagen en vooral prettig bij sportieve activiteiten of werken in warme omstandigheden. Ook biedt het shirt constante UV-bescherming. In M en L met UTMB 2019 opdruk (Ultra Trial du Mont Blanc).

  

Meer details

 • Afdrukken
 • -->

  € 35,99 incl. BTW

  -20%

  € 44,99 incl. BTW

  Kenmerken

  Kleur: Grijs
  UV Factor: UPF 50+
  UVA-UVB UVA-UVB werend
  UV-Certificering Recommended USA Skin Cancer Foundation
  Gebruikersdoeleinden: Sporten, Wandelen, Fietsen
  Bedekking Body, Armen
  Mouwlengte: Lange mouw
  Pasvorm Heren model
  Stof informatie Afkoel
  Wasvoorschrift Mag in de droger

  Meer informatie

  Columbia Long Sleeve Zero Rules Heren Shirt met rondom verkoeling!

  Dit Columbia zero-rules shirt biedt zonbescherming Factor30. De sweat cooling zorgt voor koeling van het lichaam. Het T-shirt biedt door de Columbia Omni-shade techniek, constante zon-bescherming UPF30. De Omni-Shade-techniek blocked 96% UVA-UVB en beschermt dus je huid tegen de schadelijke UV-straling van de zon. De Omni-Freeze techniek (sweat cooling) verlaagd transpiratievocht. De Omni-Wick techniek in het shirt trekt vocht weg van het lichaam zodat transpiratie verdampt. Deze technologie biedt een koel en comfortabel gevoel bij sportieve activiteiten en op warme zomerdagen. Het shirt biedt op een warme zomerdag uitkomst voor iedereen met een gevoelige huid en zichzelf goed moet beschermen tegen de zon! Het shirt draagt fluweel zacht op de huid!

    

  Waarom Columbia Omni-Shade UV-Kleding

  Door de opwarming van de aarde krijgen wij warme zomers met hoge zonkracht. Teveel blootstelling aan sterk zonlicht, (hoge zonkracht) vergroot dat de kans op huidkanker. Vooral op het heetst van de dag is het verstandig om uit de zon te blijven en/of je huid goed beschermen. UV beschermende kleding van Columbia is voor de gevoelige huid een verstandige bedekking.

  Uitleg Columbia Textiel Technologie:

  OMNI-WICK™

  Wordt meestal toegepast in shirts, broeken en de sweatband in caps en natuurlijk de sportkleding van Columbia. Dit is een textiel-technologie ontwikkelt door Columbia waarbij de stof vocht (transpiratie) afvoert naar buiten zodat het snel kan verdampen. Dit zorgt ervoor dat de kleding droog en daardoor comfortabel draagt. 

  OMNI-FREEZE ZERO™

  Wordt vaak toegepast in T-shirts en de sweatband in petten van Columbia. Dit is een textiel-technologie ontwikkelt door Columbia waarbij ronde blauwe ringetjes die in de stof verweven zijn, een reactie met transpiratievocht aangaan waardoor de temperatuur van de stof verlaagd wordt. En zodoende geeft het shirt een verkoelend gevoel. Deze shirts geven verkoeling, luchtig draagcomfort en draagt droog op de huid. Uitermate geschikt bijvoorbeeld voor warme omstandigheden zoals reizen in warme landen, sporten of werken in warmte.

  OMNI-SHADE™

  Wordt veelal toegepast in: shirts, overhemden, broeken, caps, zwemshirts, blouses van Columbia. Dit is een textiel-technologie ontwikkelt door Columbia die bescherming biedt tegen schadelijk UV straling van de zon. De stof is speciaal in samenstelling en de manier van de vezels weven, waardoor schadelijk UVA en UVB straling van de zon geblokkeerd worden en er geen verbranding door de zon en beschadiging van de huid kan ontstaan.

  Odiewiki: Geschiedenis UV-kleding

  De allereerste UV-kleding voor bescherming tegen de zon, komt uit Australië. Door de geografische ligging meet men daar de hoogste niveaus van ultraviolette straling in de wereld. Elk jaar steeg in Australië het aantal gevallen van gediagnosticeerde huidkanker schrikbarend. Blootstelling aan ultraviolette straling kan op korte termijn gevolgen hebben voor de gezondheid, zoals zonnebrand, rimpels en zonnevlekken. Langdurige blootstelling aan ultraviolette straling kan de kans op beschadiging van de huid aanzienlijk verhogen en uiteindelijk huidkanker veroorzaken. De Australische stoffen industrie heeft in de jaren 60 van de vorige eeuw, een UV beschermende stof ontwikkelt en geproduceerd voor zwemkleding om de huid tijdens het zwemmen en buiten het water te beschermen tegen de schadelijke UV-straling van de zon. Sindsdien staat de innovatie van Sun Protection in UV beschermende producten en stoffen niet meer stil. Huidkanker komt zeker nog voor in Australië, maar men heeft nu de keus om naast zonnebrandmiddelen ook beschermende kleding te dragen. De populariteit van UV bescherming door middel van kleding, is na Australië en Nieuw-Zeeland overgekomen naar Europa. 

  • UV-rating Internationaal en Europees
  • Internationaal UV standard: ARPANSA UPF30 blocked 96.5% UV-straling
  • Europees UV standard: UV standard801 UPF60 blocked 96.5% UV straling

  Maattabel

  Hoe meet je

  Heren standaard maattabel en Columbia heren maattabel

  Heren Standaard maattabel:

  Om te bepalen voor de juiste maat hebben wij hieronder een standaard maattabel weergegeven. Deze tabel geeft een overzicht van alle volwassen-maten uitgegaan van een gemiddeld gewicht en gemiddelde lengte.

  De lichaamslengte is maatgevend. Wanneer je lengte tussen twee maten valt, raden wij aan om de grootste maat te nemen. Neem ook een maatje groter als je iets forser gebouwd bent.

  Hoe meet je:

  Pak of zoek je meetlint of koop een meetlint in centimeters (cm). Als je je maat wilt meten kunt je dit het beste doen in je ondergoed. Dit voorkomt dat de metingen groter uitvallen. Trek het meetlint niet te strak om je heen. De maten hebben betrekking op standaardmaten. Meet altijd zonder schoenen.

  Lichaamslengte: Meet in een rechte houding vanaf de onderkant van de voet tot de bovenkant van het hoofd.

  Nek-maat: Meetlint rond je nek en selecteer je boordmaat 1 cm verder dan gemeten. Let op niet te strak, (vinden we eng).

  Borstomvang: Om uw borstomvang te meten, plaats je het meetlint rond het breedste punt van je borst.

  Taille: Meet de tailleomvang op de smalste plek.

  Heupomvang: Meet de plek waar de omvang van de heupen het breedst is.

  Beenlengte binnenkant van het been: De lengte van de binnenkant van je been bepaalt bij herenbroeken de lengte van uw broekspijp. Plaats het meetlint zo hoog mogelijk aan de binnenkant van het been en meet tot aan de hak van uw voet.

  Hoofdomtrek: Voor het meten van je hoofdomtrek plaats je het meetlint op je voorhoofd, ongeveer 1,5 cm boven de wenkbrauwen. Trek vervolgens het meetlint horizontaal naar achteren. Twijfel je tussen twee maten kies dan de grootste maat.

  Bovenkleding

  Belangrijk: Maten en afmetingen kunnen variëren per fabrikant, merk en vorm.

  Bel ons even over de Columbia heren plusmaten, voor overleg en advies: 0522 470220

  Columbia heren maattabel:

  Borstomtrek (cm) 

  XS: 81 - 89 cm

  S: 89 - 97 cm

  M: 97 - 104 cm

  L: 104 - 114 cm

  XL: 117 - 125 cm

  XXL: 127 - 135 cm

  Heup omtrek (cm)

  XS: 81 - 86 cm

  S: 86 - 89 cm

  M: 97 - 102 cm

  L: 104 - 109 cm

  XL: 112 - 117 cm

  XXL: 122 - 127 cm

  Taille (cm)

  XS: 66 - 74 cm

  S: 74 - 81 cm

  M: 81 - 89 cm

  L: 91 - 99 cm

  XL: 102 - 109 cm

  XXL: 112 - 119 cm

  Mouwlengte (cm)

  XS: 81 cm

  S: 84 cm

  M: 86 cm

  L: 89 cm

  XL: 91 cm

  XXL: 94 cm 

  Maattabel Columbia heren broeken: 

  Heupomvang (cm)

  Maat 28: 81-86 cm

  Maat 30: 81-86 cm

  Maat 32: 86-89 cm

  Maat 34: 94-102 cm

  Maat 36: 104-109 cm

  Maat 40: 112-117 cm

  Maat 44: 122-127 cm

  Taille (cm)

  Maat 28: 66-74 cm

  Maat 30: 66-74 cm

  Maat 32: 74-81 cm

  Maat 34: 81-89 cm

  Maat 36: 91-99 cm

  Maat 40: 102-109 cm

  Maat 44: 112-119 cm

  Over Columbia

  Over het Merk Columbia Sportswear Company:

  Het Amerikaanse (Portland, Oregon) familiebedrijf Columbia Sportswear bestaat al meer dan 70 jaar. Columbia maakt hoge kwaliteit outdoor kleding om te genieten van het buitenleven. In 1938 is Columbia gestart met Columbia Hat Company. Na ups en downs, maar gepassioneerd voor het buitenleven is het bedrijf Columbia altijd doorgegaan met zoeken, bedenken en ontwikkelen naar vernieuwende outdoor producten. Vandaag-de-dag, zijn Columbia Sportswear artikelen over de hele wereld verkrijgbaar en blijft Columbia toonaangevend en vernieuwend.

  Heel belangrijk: Prijs en kwaliteit gaan bij Columbia hand-in-hand.

  Uitleg Columbia Sportswear Textiel Technologie:

  OMNI-WICK™

  Wordt meestal toegepast in shirts, broeken en de sweatband in caps en natuurlijk de sportkleding van Columbia. Dit is een textiel-technologie ontwikkelt door Columbia waarbij de stof vocht (transpiratie) afvoert naar buiten zodat het snel kan verdampen. Dit zorgt ervoor dat de kleding droog en daardoor comfortabel draagt. 

  OMNI-FREEZE ZERO™

  Wordt vaak toegepast in T-shirts en de sweatband in petten van Columbia. Dit is een textiel-technologie ontwikkelt door Columbia waarbij ronde blauwe ringetjes die in de stof verweven zijn, een reactie met transpiratievocht aangaan waardoor de temperatuur van de stof verlaagd wordt. En zodoende geeft het shirt een verkoelend gevoel. Deze shirts geven verkoeling, luchtig draagcomfort en draagt droog op de huid. Uitermate geschikt bijvoorbeeld voor warme omstandigheden tijdens reizen in warme landen, sporten of werk.

  OMNI-SHADE™

  Wordt veelal toegepast in: shirts, overhemden, broeken, caps, zwemshirts, blouses van Columbia. Dit is een textiel-technologie ontwikkelt door Columbia die bescherming biedt tegen schadelijk UV straling van de zon. De stof is speciaal in samenstelling en de manier van de vezels weven, waardoor schadelijk UVA en UVB straling van de zon geblokkeerd worden en er geen verbranding door de zon en beschadiging van de huid kan ontstaan.

   

  Medisch

  De beste UV bescherming begint bij Odiezon

  Na bezoek aan uw dermatoloog krijg je dringend advies, niet meer onbeschermd met bijvoorbeeld je hals, rug of benen in de zon te gaan. Deze mededeling is meestal even schrikken en je weet niet meteen wat nu de beste aankoop is van zon-beschermende kleding, die bij jouw huidprobleem past. Geen probleem, wij kunnen je daarover adviseren. Odiezon is dé UV specialist, in verkoop en advies van UV bescherming voor je huid, door middel van kleding en/of zonnebrandmiddelen. Met onze ervaring en expertise zorgen wij ervoor dat je de juiste keus maakt en je tevreden bent en bovenal blij bent met je zon-beschermende shirt, broek of hoed eventueel cap.  

  Odiezon en expertise

  Wij kunnen je goed adviseren welk product het beste past bij jouw huidprobleem. En dat hoeft niet altijd meteen het duurste artikel te zijn uit de shop. Wij geven graag advies op maat. 

  Zodra er een huidprobleem is en een diagnose bijvoorbeeld verdachte plekjes of geconstateerde huidkanker of welk huidprobleem dan ook, is optimale UV bescherming een must. De badkleding, kleding, parasols, hoeden en caps van Odiezon bieden dit juist allemaal, goede bescherming en prijs/kwaliteit gaan hand-in-hand.

  Odiezon selecteert haar badmode op UV-bescherming (UPF), stofkwaliteit en gebruiksgemak en op uitstraling voor patiënten van diverse huidziektes zoals bijvoorbeeld; Vitiligo, eczeem, zonneallergie, huidirritaties, huidkanker melanoom littekens

  Bij het bepalen wat voor jou de juiste keuze is het raadzaam om onderstaande punten even voor jezelf na te gaan:

  • De diagnose
  • Waar zit mijn huidprobleem
  • Wat vind ik mooi 
  • Waar en wanneer ga ik mijn UV kleding dragen
  • Gebruiksdoel
  • Gebruiksintensiteit
  • Gebruiksgemak
  • Wat wil ik besteden

  UV bescherming en de meest voorkomende medische thermen zijn:

  • Actinische keratosen
  • Auto-immuunziekte
  • Alopecia (kaalheid mannen en vrouwen)
  • Basaalcelcarcinoom
  • Eczeem
  • EPP
  • Huidkanker
  • Huidirritaties
  • Melanoom
  • Plaveiselcelcarcinoom
  • Vitiligo
  • Zonneallergie

  Veilig in de zon:

  • Bescherm je altijd tegen de zon
  • Wees extra alert voor verbranden van je huid door de zon
  • Bescherm je huid optimaal en kies kleding of zwemkleding die UV-werend zijn
  • Draag een UV werende zonnehoed en/of een zonnebril met UV-werende glazen
  • Smeer je onbedekte huid in met zonnebrandcrème, met een hoge beschermingsfactor
  • Herhaal dit elke 2 uur, of vaker bij transpireren of na het zwemmen
  • Ga niet tussen 12 en 15 uur in de zon
  • Zoek op tijd de schaduw op. Dan vangt de huid minder UV-straling op
  • Let op de zonkracht. Hoe sterker de zonkracht, hoe groter de kans op verbranding

  Veilig buiten aan het werk!

  Bescherm jezelf in de zon tijdens je werk!

  Als je buiten werkt is de zon niet altijd te vermijden. Doordat je buiten werkt, heb je nu eenmaal een groter risico op huidschade. Houd dus rekening met je huid en draag zoveel mogelijk UV-beschermende kleding of een zonwerende cap of handschoenen, als je blootstelling aan de zon niet kunt vermijden.

  UV-Beschermingsfactor

  Katoenen T-shirts bieden een beschermingsfactor van ongeveer 10. Voor dagen met bezigheden in de volle zon biedt dit absoluut onvoldoende bescherming voor je huid. Zo kun je op een dag met UV-kracht 7 (zonalarm) met een katoenen shirt ongeveer één a twee uur in de zon blijven. Odiezon biedt UV-kleding, hoeden, caps, petten, handschoenen en zelfs ondergoed en koelkleding, met UV-factor 50+ . Met deze kleding met deze hoge beschermingsfactor, kun je de gehele dag in de brandende zon werken zonder dat je huid schade oploopt. Deze UV-beschermende kleding heeft een UV-beschermingswaarde van 129. Dit betekent dat je op een dag met UV-kracht 7 (theoretisch) 30 uur in de zon kunt blijven zonder schade op te lopen!

  Odiezon heeft veel ervaring in verkoop van UV beschermende kleding voor buitenberoepen, maar ook voor bepaalde binnen beroepen, (UV straling door glas) zoals bijvoorbeeld chauffeurs, is UV kleding of handschoenen een aanrader.

  Voor vragen of advies kun je ons altijd bellen of stuur een e-mail. Wij kennen de weg in UV bescherming en werkkleding en wellicht kunnen wij je helpen aan goede UV bescherming die bij je beroep past. Ook verkopen wij koelkleding met UV bescherming, voor een aantal beroepen een uitkomst.

  Beroepen die wij aan de juiste UV beschermende kleding of koelkleding kunnen helpen of adviseren, zijn:

  • Aannemer
  • Agrariër
  • Archeoloog
  • Badmeester
  • Boswachter
  • Bouwvakker
  • Buschauffeur
  • Chauffeur
  • Dakdekker
  • Glaszetter
  • Hovenier
  • Hondenuitlaatservice
  • Herder
  • Juf
  • Klusjesman
  • Kleuterjuf
  • Kinderopvang medewerkers
  • Landmeter
  • Loodgieter
  • Metselaar
  • Natuurbeheerder
  • Rietdekker
  • Rentmeester
  • Schilder
  • Stratenmaker
  • Strandwacht
  • Sporttrainer
  • Varkensfokker
  • Visser
  • Wegenbouwer
  • ZZP'er

  Eventuele medische indicatie:

  • Actinische keratosen
  • Albinisme
  • Alopecia (kaalheid mannen en vrouwen)
  • Anti bacteriële geneesmiddelen (antibiotica)
  • Anti jeuk-medicijnen (antipruriginosa)
  • Allergie-medicijnen (antihistaminica)
  • Basaalcelcarcinoom
  • Brandwonden
  • Bijwerking medicijnen
  • Brandwonden
  • Brandwonden littekens
  • Eczeem
  • Erytropoëtische protoporfyrie
  • Huidkanker
  • Huidtransplantatie
  • Melanoom
  • Nierproblemen
  • Littekens
  • Plaveiselcelcarcinoom
  • Plastabletten (diuretica)
  • Pijnstillers
  • Vitiligo
  • Zonneallergie

   

  Wasvoorschrift

  Hoe houd je je UV beschermende zwemkleding mooi

  Zee, zonnebrandmiddelen, zand en chloor zijn allemaal boosdoeners voor zwemkleding. Hoe kan je nou het beste je badkleding behandelen zodat je zwemkleding een lange tijd mooi blijft. Spoel altijd je badkleding uit na het zwemmen!. Zo spoel je al een groot deel van chloor, zand of zout eruit. Was bij voorkeur je kleding altijd binnenstebuiten en bij vlekken van bijvoorbeeld zonnebrandcréme, transpiratie of vruchtensap, behandel dan de vlek(ken) met Ossengalzeep. Vlekken verdwijnen vaak als sneeuw voor de zon, zonder dat het de kleur of je kleding aantast.Was je badkleding op de hand of op een fijnwasprogramma in de wasmachine. Gebruik bij voorkeur (niet teveel) een vloeibaar fijnwasmiddel. Nooit je badkleding in de droger drogen.

  Hoe houd je je UV beschermende kleding mooi

  Hoe kun je nou het beste je UV kleding behandelen zodat de UV werende kleding een lange tijd mooi blijft. Zonnebrandmiddelen en transpiratievocht zijn vaak boosdoeners voor UV beschermende kleding, maar je hebt er wel mee te maken. Was daarom bij voorkeur je kleding altijd binnenstebuiten en bij vlekken van bijvoorbeeld zonnebrandcréme, transpiratie of vruchtensap, behandel dan de vlek(ken) met Ossengalzeep. Vlekken verdwijnen vaak als sneeuw voor de zon, zonder dat het de kleur of je kleding aantast. Was je kleding op de hand of op een fijnwasprogramma in de wasmachine. Gebruik bij voorkeur (niet teveel) een vloeibaar fijnwasmiddel. Nooit je kleding in de droger drogen. UV-kleding kan eindeloos gewassen worden zonder dat de UV bescherming ook maar iets afneemt. Het geheim van UV bescherming, zit in de keuze van de vezels en het weven van de stof.