UPF30 UV-Shirt met verkoeling!
Dit heren shirt van Columbia biedt UV bescherming en verkoeling tegelijk. De Omni-Freeze textiel-techniek is uniek, het biedt verkoeling bij warme dagen en vooral prettig bij sportieve activiteiten of werken in warme omstandigheden. Ook biedt het shirt constante UV-bescherming. In M en L met UTMB 2019 opdruk (Ultra Trial du Mont Blanc).
Waarschuwing: Laatste items in voorraad!
Beschikbaarheidsdatum:
Kleur: | Grijs |
UV Factor: | UPF 50+ |
UVA-UVB | UVA-UVB werend |
UV-Certificering | Recommended USA Skin Cancer Foundation |
Gebruikersdoeleinden: | Sporten, Wandelen, Fietsen |
Bedekking | Body, Armen |
Mouwlengte: | Lange mouw |
Pasvorm | Heren model |
Stof informatie | Afkoel |
Wasvoorschrift | Mag in de droger |
Dit Columbia zero-rules shirt biedt zonbescherming Factor30. De sweat cooling zorgt voor koeling van het lichaam. Het T-shirt biedt door de Columbia Omni-shade techniek, constante zon-bescherming UPF30. De Omni-Shade-techniek blocked 96% UVA-UVB en beschermt dus je huid tegen de schadelijke UV-straling van de zon. De Omni-Freeze techniek (sweat cooling) verlaagd transpiratievocht. De Omni-Wick techniek in het shirt trekt vocht weg van het lichaam zodat transpiratie verdampt. Deze technologie biedt een koel en comfortabel gevoel bij sportieve activiteiten en op warme zomerdagen. Het shirt biedt op een warme zomerdag uitkomst voor iedereen met een gevoelige huid en zichzelf goed moet beschermen tegen de zon! Het shirt draagt fluweel zacht op de huid!
Door de opwarming van de aarde krijgen wij warme zomers met hoge zonkracht. Teveel blootstelling aan sterk zonlicht, (hoge zonkracht) vergroot dat de kans op huidkanker. Vooral op het heetst van de dag is het verstandig om uit de zon te blijven en/of je huid goed beschermen. UV beschermende kleding van Columbia is voor de gevoelige huid een verstandige bedekking.
Wordt meestal toegepast in shirts, broeken en de sweatband in caps en natuurlijk de sportkleding van Columbia. Dit is een textiel-technologie ontwikkelt door Columbia waarbij de stof vocht (transpiratie) afvoert naar buiten zodat het snel kan verdampen. Dit zorgt ervoor dat de kleding droog en daardoor comfortabel draagt.
Wordt vaak toegepast in T-shirts en de sweatband in petten van Columbia. Dit is een textiel-technologie ontwikkelt door Columbia waarbij ronde blauwe ringetjes die in de stof verweven zijn, een reactie met transpiratievocht aangaan waardoor de temperatuur van de stof verlaagd wordt. En zodoende geeft het shirt een verkoelend gevoel. Deze shirts geven verkoeling, luchtig draagcomfort en draagt droog op de huid. Uitermate geschikt bijvoorbeeld voor warme omstandigheden zoals reizen in warme landen, sporten of werken in warmte.
Wordt veelal toegepast in: shirts, overhemden, broeken, caps, zwemshirts, blouses van Columbia. Dit is een textiel-technologie ontwikkelt door Columbia die bescherming biedt tegen schadelijk UV straling van de zon. De stof is speciaal in samenstelling en de manier van de vezels weven, waardoor schadelijk UVA en UVB straling van de zon geblokkeerd worden en er geen verbranding door de zon en beschadiging van de huid kan ontstaan.
De allereerste UV-kleding voor bescherming tegen de zon, komt uit Australië. Door de geografische ligging meet men daar de hoogste niveaus van ultraviolette straling in de wereld. Elk jaar steeg in Australië het aantal gevallen van gediagnosticeerde huidkanker schrikbarend. Blootstelling aan ultraviolette straling kan op korte termijn gevolgen hebben voor de gezondheid, zoals zonnebrand, rimpels en zonnevlekken. Langdurige blootstelling aan ultraviolette straling kan de kans op beschadiging van de huid aanzienlijk verhogen en uiteindelijk huidkanker veroorzaken. De Australische stoffen industrie heeft in de jaren 60 van de vorige eeuw, een UV beschermende stof ontwikkelt en geproduceerd voor zwemkleding om de huid tijdens het zwemmen en buiten het water te beschermen tegen de schadelijke UV-straling van de zon. Sindsdien staat de innovatie van Sun Protection in UV beschermende producten en stoffen niet meer stil. Huidkanker komt zeker nog voor in Australië, maar men heeft nu de keus om naast zonnebrandmiddelen ook beschermende kleding te dragen. De populariteit van UV bescherming door middel van kleding, is na Australië en Nieuw-Zeeland overgekomen naar Europa.
Heren Standaard maattabel:
Om te bepalen voor de juiste maat hebben wij hieronder een standaard maattabel weergegeven. Deze tabel geeft een overzicht van alle volwassen-maten uitgegaan van een gemiddeld gewicht en gemiddelde lengte.
De lichaamslengte is maatgevend. Wanneer je lengte tussen twee maten valt, raden wij aan om de grootste maat te nemen. Neem ook een maatje groter als je iets forser gebouwd bent.
Hoe meet je:
Pak of zoek je meetlint of koop een meetlint in centimeters (cm). Als je je maat wilt meten kunt je dit het beste doen in je ondergoed. Dit voorkomt dat de metingen groter uitvallen. Trek het meetlint niet te strak om je heen. De maten hebben betrekking op standaardmaten. Meet altijd zonder schoenen.
Lichaamslengte: Meet in een rechte houding vanaf de onderkant van de voet tot de bovenkant van het hoofd.
Nek-maat: Meetlint rond je nek en selecteer je boordmaat 1 cm verder dan gemeten. Let op niet te strak, (vinden we eng).
Borstomvang: Om uw borstomvang te meten, plaats je het meetlint rond het breedste punt van je borst.
Taille: Meet de tailleomvang op de smalste plek.
Heupomvang: Meet de plek waar de omvang van de heupen het breedst is.
Beenlengte binnenkant van het been: De lengte van de binnenkant van je been bepaalt bij herenbroeken de lengte van uw broekspijp. Plaats het meetlint zo hoog mogelijk aan de binnenkant van het been en meet tot aan de hak van uw voet.
Hoofdomtrek: Voor het meten van je hoofdomtrek plaats je het meetlint op je voorhoofd, ongeveer 1,5 cm boven de wenkbrauwen. Trek vervolgens het meetlint horizontaal naar achteren. Twijfel je tussen twee maten kies dan de grootste maat.
Bovenkleding
Belangrijk: Maten en afmetingen kunnen variëren per fabrikant, merk en vorm.
Bel ons even over de Columbia heren plusmaten, voor overleg en advies: 0522 470220
Columbia heren maattabel:
Borstomtrek (cm)
XS: 81 - 89 cm
S: 89 - 97 cm
M: 97 - 104 cm
L: 104 - 114 cm
XL: 117 - 125 cm
XXL: 127 - 135 cm
Heup omtrek (cm)
XS: 81 - 86 cm
S: 86 - 89 cm
M: 97 - 102 cm
L: 104 - 109 cm
XL: 112 - 117 cm
XXL: 122 - 127 cm
Taille (cm)
XS: 66 - 74 cm
S: 74 - 81 cm
M: 81 - 89 cm
L: 91 - 99 cm
XL: 102 - 109 cm
XXL: 112 - 119 cm
Mouwlengte (cm)
XS: 81 cm
S: 84 cm
M: 86 cm
L: 89 cm
XL: 91 cm
XXL: 94 cm
Heupomvang (cm)
Maat 28: 81-86 cm
Maat 30: 81-86 cm
Maat 32: 86-89 cm
Maat 34: 94-102 cm
Maat 36: 104-109 cm
Maat 40: 112-117 cm
Maat 44: 122-127 cm
Taille (cm)
Maat 28: 66-74 cm
Maat 30: 66-74 cm
Maat 32: 74-81 cm
Maat 34: 81-89 cm
Maat 36: 91-99 cm
Maat 40: 102-109 cm
Maat 44: 112-119 cm
Het Amerikaanse (Portland, Oregon) familiebedrijf Columbia Sportswear bestaat al meer dan 70 jaar. Columbia maakt hoge kwaliteit outdoor kleding om te genieten van het buitenleven. In 1938 is Columbia gestart met Columbia Hat Company. Na ups en downs, maar gepassioneerd voor het buitenleven is het bedrijf Columbia altijd doorgegaan met zoeken, bedenken en ontwikkelen naar vernieuwende outdoor producten. Vandaag-de-dag, zijn Columbia Sportswear artikelen over de hele wereld verkrijgbaar en blijft Columbia toonaangevend en vernieuwend.
Heel belangrijk: Prijs en kwaliteit gaan bij Columbia hand-in-hand.
Wordt meestal toegepast in shirts, broeken en de sweatband in caps en natuurlijk de sportkleding van Columbia. Dit is een textiel-technologie ontwikkelt door Columbia waarbij de stof vocht (transpiratie) afvoert naar buiten zodat het snel kan verdampen. Dit zorgt ervoor dat de kleding droog en daardoor comfortabel draagt.
Wordt vaak toegepast in T-shirts en de sweatband in petten van Columbia. Dit is een textiel-technologie ontwikkelt door Columbia waarbij ronde blauwe ringetjes die in de stof verweven zijn, een reactie met transpiratievocht aangaan waardoor de temperatuur van de stof verlaagd wordt. En zodoende geeft het shirt een verkoelend gevoel. Deze shirts geven verkoeling, luchtig draagcomfort en draagt droog op de huid. Uitermate geschikt bijvoorbeeld voor warme omstandigheden tijdens reizen in warme landen, sporten of werk.
Wordt veelal toegepast in: shirts, overhemden, broeken, caps, zwemshirts, blouses van Columbia. Dit is een textiel-technologie ontwikkelt door Columbia die bescherming biedt tegen schadelijk UV straling van de zon. De stof is speciaal in samenstelling en de manier van de vezels weven, waardoor schadelijk UVA en UVB straling van de zon geblokkeerd worden en er geen verbranding door de zon en beschadiging van de huid kan ontstaan.
Na bezoek aan uw dermatoloog krijg je dringend advies, niet meer onbeschermd met bijvoorbeeld je hals, rug of benen in de zon te gaan. Deze mededeling is meestal even schrikken en je weet niet meteen wat nu de beste aankoop is van zon-beschermende kleding, die bij jouw huidprobleem past. Geen probleem, wij kunnen je daarover adviseren. Odiezon is dé UV specialist, in verkoop en advies van UV bescherming voor je huid, door middel van kleding en/of zonnebrandmiddelen. Met onze ervaring en expertise zorgen wij ervoor dat je de juiste keus maakt en je tevreden bent en bovenal blij bent met je zon-beschermende shirt, broek of hoed eventueel cap.
Wij kunnen je goed adviseren welk product het beste past bij jouw huidprobleem. En dat hoeft niet altijd meteen het duurste artikel te zijn uit de shop. Wij geven graag advies op maat.
Zodra er een huidprobleem is en een diagnose bijvoorbeeld verdachte plekjes of geconstateerde huidkanker of welk huidprobleem dan ook, is optimale UV bescherming een must. De badkleding, kleding, parasols, hoeden en caps van Odiezon bieden dit juist allemaal, goede bescherming en prijs/kwaliteit gaan hand-in-hand.
Odiezon selecteert haar badmode op UV-bescherming (UPF), stofkwaliteit en gebruiksgemak en op uitstraling voor patiënten van diverse huidziektes zoals bijvoorbeeld; Vitiligo, eczeem, zonneallergie, huidirritaties, huidkanker melanoom littekens.
Als je buiten werkt is de zon niet altijd te vermijden. Doordat je buiten werkt, heb je nu eenmaal een groter risico op huidschade. Houd dus rekening met je huid en draag zoveel mogelijk UV-beschermende kleding of een zonwerende cap of handschoenen, als je blootstelling aan de zon niet kunt vermijden.
Katoenen T-shirts bieden een beschermingsfactor van ongeveer 10. Voor dagen met bezigheden in de volle zon biedt dit absoluut onvoldoende bescherming voor je huid. Zo kun je op een dag met UV-kracht 7 (zonalarm) met een katoenen shirt ongeveer één a twee uur in de zon blijven. Odiezon biedt UV-kleding, hoeden, caps, petten, handschoenen en zelfs ondergoed en koelkleding, met UV-factor 50+ . Met deze kleding met deze hoge beschermingsfactor, kun je de gehele dag in de brandende zon werken zonder dat je huid schade oploopt. Deze UV-beschermende kleding heeft een UV-beschermingswaarde van 129. Dit betekent dat je op een dag met UV-kracht 7 (theoretisch) 30 uur in de zon kunt blijven zonder schade op te lopen!
Odiezon heeft veel ervaring in verkoop van UV beschermende kleding voor buitenberoepen, maar ook voor bepaalde binnen beroepen, (UV straling door glas) zoals bijvoorbeeld chauffeurs, is UV kleding of handschoenen een aanrader.
Voor vragen of advies kun je ons altijd bellen of stuur een e-mail. Wij kennen de weg in UV bescherming en werkkleding en wellicht kunnen wij je helpen aan goede UV bescherming die bij je beroep past. Ook verkopen wij koelkleding met UV bescherming, voor een aantal beroepen een uitkomst.
Zee, zonnebrandmiddelen, zand en chloor zijn allemaal boosdoeners voor zwemkleding. Hoe kan je nou het beste je badkleding behandelen zodat je zwemkleding een lange tijd mooi blijft. Spoel altijd je badkleding uit na het zwemmen!. Zo spoel je al een groot deel van chloor, zand of zout eruit. Was bij voorkeur je kleding altijd binnenstebuiten en bij vlekken van bijvoorbeeld zonnebrandcréme, transpiratie of vruchtensap, behandel dan de vlek(ken) met Ossengalzeep. Vlekken verdwijnen vaak als sneeuw voor de zon, zonder dat het de kleur of je kleding aantast.Was je badkleding op de hand of op een fijnwasprogramma in de wasmachine. Gebruik bij voorkeur (niet teveel) een vloeibaar fijnwasmiddel. Nooit je badkleding in de droger drogen.
Hoe kun je nou het beste je UV kleding behandelen zodat de UV werende kleding een lange tijd mooi blijft. Zonnebrandmiddelen en transpiratievocht zijn vaak boosdoeners voor UV beschermende kleding, maar je hebt er wel mee te maken. Was daarom bij voorkeur je kleding altijd binnenstebuiten en bij vlekken van bijvoorbeeld zonnebrandcréme, transpiratie of vruchtensap, behandel dan de vlek(ken) met Ossengalzeep. Vlekken verdwijnen vaak als sneeuw voor de zon, zonder dat het de kleur of je kleding aantast. Was je kleding op de hand of op een fijnwasprogramma in de wasmachine. Gebruik bij voorkeur (niet teveel) een vloeibaar fijnwasmiddel. Nooit je kleding in de droger drogen. UV-kleding kan eindeloos gewassen worden zonder dat de UV bescherming ook maar iets afneemt. Het geheim van UV bescherming, zit in de keuze van de vezels en het weven van de stof.