Al 17 jaar UV-specialist
Aanbevolen door dermatologen
Bel gerust om UV-advies
Bezoek onze showroom
Achteraf betalen mogelijk
Persoonlijk advies
Hatland Dames zonnehoed Vessel Toyo Blue Bekijk groter

Hatland Dames zonnehoed Vessel Toyo Blue

Dameshoed met schaduwlijn tot-en-met de neus

Gegarandeerd, koel en luchtig draagcomfort biedt deze 100% Toyo Hatland zomerhoed met de naam Vessel. Een hoed voor een feestelijke dag of stranddag, beide uitjes is geen punt. De brede iets schuin aflopende rand biedt een fijne schaduwlijn voor je, voorhoofd, oren, ogen tot halverwege de neus. 

Maat: S-55cm M-57cm L-59cm XL-61cm

Meer details

Deze maat heeft een levertijd van 3-4 werkdagen

Ook beschikbaar in:

€ 64,99 incl. BTW

Gratis verzenden vanaf € 75,-

Toevoegen aan Verlanglijst

Kenmerken

UV Factor: Niet getest op UV bescherming
Binnenrand Sweatband
Rand gemeten 9 cm
Packable Oprolbaar
Pasvorm Dames model
Type Hoed: Stro Hoed
Kleur: Blauw
Stof informatie 100% Toyo Paper
Wasvoorschrift Droog behandelen met vlekkenpasta, shampoo, of een babydoekje
Gebruikersdoeleinden: Lifestyle, Reizen
Schaduw Neus, Ogen, Oren, Voorhoofd

Meer informatie

Dameshoed met schaduwlijn tot-en-met de neus

Gegarandeerd, koel en luchtig draagcomfort biedt deze 100% Toyo Hatland zomerhoed met de naam Vessel. Een hoed voor een feestelijke dag of stranddag, beide uitjes is geen punt. De brede iets schuin aflopende rand biedt een fijne schaduwlijn voor je, voorhoofd, oren, ogen tot halverwege de neus. De zachte sweatband zorgt ervoor dat de hoed bij warm weer niet kriebelt.

Maat: S-55cm M-57cm L-59cm XL-61cm

Waarom Dames Schaduwhoeden en Caps bij Odiezon

Vaak krijgt Odiezon de vraag van klanten, “Ik zoek niet per se een UV Beschermende hoed of pet, maar ben wel opzoek naar een hoed met heel veel schaduw voor mijn ogen, oren of nek of hoofdhuid”. Nu willen wij daar eens graag gehoor aangeven.  Dorelies en ik (Jorien samen Odiezon) hebben een prachtige selectie samen gesteld van hoeden en caps die voor aangename schaduw zorgen en/of zelfs eventueel verkoeling door gebruik materiaal. Alle hoeden die wij hebben uitgekozen die in aanmerking komen voor een goede schaduw hoed of pet, kunnen ook eventueel de test van UV-Bescherming doorstaan. Maar aangezien deze hoeden en petten niet op UV Bescherming zijn getest krijgen ze geen certificaat. Deze uitkozen hoeden en caps zijn uitstekende schaduw hoeden en petten, waarvan je enorm veel plezier van gaat krijgen.  Ook als je graag een fashionstatement maakt, zijn het top ontwerpen. Met een hoed, pet of cap uit onze UV-werende of schaduw collectie steel je altijd de show.

Veilig in de Zon

Veilig in de zon

Iedereen weet inmiddels dat je goed op je huid moet letten als je gaat zonnen, maar bij het zien van de eerste zonnestralen wordt veilig zonnen als snel ter zijde geschoven. In korte mouwen en zonder enige bescherming genieten we volop van de zon, totdat we na een dagje bakken de gevolgen van het onbeschermd zonnen merken. In plaats van een gezond bruin kleurtje heb je grote, pijnlijke verbrandingsplekken die je eraan herinneren waarom veilig zonnen ook alweer zo belangrijk is.

Veilig zonnen. De ultraviolette straling (UV) in zonlicht is slecht voor de huid. Als je te lang en te veel in de zon zit, loop je niet alleen kans dat je verbrandt, maar loop je ook meer risico op huidkanker. Daarnaast krijg je door een teveel aan UV-straling ook eerder rimpels. Om je goed te beschermen tegen de zon is het dan ook verstandig om zonnebrandcrème met een hoge factor te gebruiken en je beschermen met UV kleding of UV zwemkleding een hoed of cap. De trend in verstandige zonnen is gelukkig steeds meer, UV kleding in combinatie met een zonnebrandmiddel.

Zonne-allergie

Zonneallergie komt met name voor bij mensen met een lichte huidskleur, en evenveel bij mannen als bij vrouwen. Als jouw lichaam overdreven reageert op “normale” hoeveelheden zonlicht, dan is de kans groot dat je allergisch bent voor zonlicht. Deze overdreven reactie uit zich doorgaans in verscheidene symptomen, huidklachten & huidaandoeningen. Ook andere lichtbronnen kunnen zonneallergie veroorzaken; hierbij valt te denken aan het licht van een zonnebank, gloeilamp of tl-buis.

De symptomen van zonne-allergie

Huidreacties door zonneallergie kunnen plotseling ontstaan; zelfs als men voorheen prima tegen zonlicht kon. Zonne-allergische reacties en symptomen van zonneallergie komen overeen met die van een flinke verscheidenheid aan allergieën en aandoeningen. Om die reden wordt zonneallergie nog weleens aangezien voor schraalheid, constitutioneel eczeem of acne. Een huisarts of huidarts kan bepalen of er daadwerkelijk sprake is van zonneallergie. Zonneallergie uit zich meestal in het gezicht, nek, ellebogen, onderarmen, knieën, onderbenen en handruggen. Huidreacties huidklachten door toedoen van zonlicht kunnen direct ontstaan, maar ook soms pas 5 dagen na & blootstelling aan zonlicht. De symptomen van zonneallergie bestaan uit verschillende huidklachten, voorbeelden hiervan zijn:

Eczeem 

Jeukende huid 

Bultjes, bobbeltjes, blaasjes & blaren

Huiduitslag roodheid & vlekken

Droge huid, schilfers

Hoe ontstaat directe zonneallergie

Zonneallergie wordt meestal veroorzaakt door zonlicht en andere bronnen van UV-licht zoals zonnebanken en zonnehemels. Men spreekt dan van directe ofwel primaire zonneallergie. Hoe vaker en langduriger je huid wordt blootgesteld aan zonlicht, des te groter de kans dat je allergisch wordt voor UV-straling. UV-licht wordt onderverdeeld in 3 klassen, namelijk.

Ultraviolette A-stralen – UVA-stralen beslaan 95% van het UV-licht dat de aarde bereikt; ze zijn langgolvig en dringen tot diep in de huid door, waar ze bijdragen aan foto-veroudering, zonne-intolerantie, pigmentstoornissen en de ontwikkeling van huidkanker.

Ultraviolette B-stralen – UVB-stralen zijn kortgolvig en dringen zodoende niet zo diep in de huid door. Ze kunnen desalniettemin huidkanker veroorzaken. Ze zorgen voor een bruin tintje en zijn tevens dé belangrijkste veroorzakers van zonneallergie.

Ultraviolette C-stralen – UVC-stralen zijn het schadelijkst voor de huid, maar worden gelukkig geblokkeerd door de ozonlaag.

Tip: onderaan dit artikel vind je medicijnen & middelen om zonne-allergie te behandelen en te voorkomen.

Hoe ontstaat indirecte zonneallergie

In sommige gevallen wordt zonneallergie niet direct veroorzaakt door UV-straling. Zo kunnen bepaalde synthetische stoffen in medicijnen, make-up, cosmetica, verzorgingsproducten e.a. in combinatie met zonlicht een chemische reactie veroorzaken. Bij een indirecte ofwel secundaire allergische reactie door zonlicht spreekt men ook wel van een ‘foto-allergie’. Middelen die secundaire zonneallergie in de hand kunnen werken zijn onder andere:

Pijnstillers

Antibacteriële geneesmiddelen (antibiotica)

Anti jeuk-medicijnen (antipruriginosa)

Allergie-medicijnen (antihistaminica)

Plastabletten (diuretica)

Bepaalde kruiden o.a. peterselie, dille, Sint-Janskruid

Bepaalde grondstoffen van make-up

Bepaalde grondstoffen van huidreinigingsproducten

Bepaalde grondstoffen van huidverzorgingsproducten

Waarom de één vatbaarder is voor zonneallergie dan de ander is tot nog toe onbekend. Toch is het zeer waarschijnlijk dat je huidtype en erfelijkheid een belangrijke rol spelen bij eventuele aanleg voor zonneallergie.

Behandeling tegen zonneallergie

Als je veel last hebt van zonneallergie, is het verstandig om je maatregelen te nemen en zonneallergie te behandelen of te voorkomen.

Zonlicht vermijden 

Als je uit de zon blijft, zullen de allergische klachten (huidirritatie, huiduitslag e.a.) m.b.t. de zonneallergie doorgaans binnen 10 dagen vanzelf verdwijnen. Met name tussen 11.00 uur en 15.00 uur is de UV-straling zeer sterk en kun je maar beter uit de zon blijven (parasol tegen direct zonlicht e.a.).

Insmeren met zonnebrand 

Zonnebrand ofwel zonnebrandcrème kan allergische reacties door zonlicht helpen voorkomen. Deze goedjes helpen voornamelijk tegen UVB-stralen; bij ernstige vormen van zonneallergie helpt zonnebrand daarom nauwelijks. Desalniettemin is het enorm belangrijk om je huid grondig in te smeren met zonnebrandcrème met hoge factor.

UV Kleding beschermt tegen de zon

Bedekkende kleding biedt de beste bescherming tegen zonnestralen. Lange broeken of rokken van luchtige UV beschermende stof en T-shirts of overhemden met lange mouwen zijn absolute aanraders. Een breedgerande hoed of pet kan ook uitkomst bieden tegen zonneallergie in het gezicht en de nek.

Gewenning als behandeling van zonne-allergie

Je kunt je huid in het voorjaar langzaam en geleidelijk laten wennen aan zonlicht. Doe dit in de mildere zon-periodes van de dag en onder bescherming van een hoge factor zonnebrandcrème. Als je zonne-allergie ondanks de lage UV-concentratie toch opspeelt, is gewenning helaas niet aan jou besteedt.

Lichttherapie om zonneallergie te voorkomen

Bij lichttherapie wordt je huid ieder voorjaar enkele malen per week blootgesteld aan speciaal kunstlicht. Afhankelijk van de exacte therapie (UVA of UVB), dient de patiënt bepaalde medicijnen te slikken voorafgaand aan de bestraling. Lichttherapie is overigens niet altijd (even) effectief tegen zonneallergie.

Bescherm je kinderen tegen de zon!

Kinderen met zonneallergie dienen extra goed te worden beschermd. Zonnebrandcrème, een UV-shirt, een zonnebril en een pet of zonnehoed kunnen uitkomst bieden. Laat kinderen sowieso nooit langdurig in de directe zon spelen (zandbak, strand e.a.), want overmatig zonlicht kan bij niet-allergische kinderen juist weer zonneallergie in de hand werken.

Als je zonne-allergie wilt behandelen, kun je het beste beginnen met een goede bescherming tegen zonlicht zoals, zonnebrand, UV beschermende kleding. parasol en zoek vaker de schaduw op.

Bron:KWF

Conclusie

Zonneallergie in de vorm van, bultjes, roodheid, jeuk, schilfers kan zomaar opeens ontstaan, ook wanneer je er nooit eerder last van hebt gehad en zelfs als je nagenoeg niet –of niet langdurig– in de zon komt. Langzame gewenning door geleidelijke blootstelling aan zonlicht kan uitkomst bieden. Verder is het van groot belang dat je je zo goed mogelijk tegen de zon beschermt. Bultjes of verkleuring hoeft overigens niet per se te duiden op zonneallergie. Zo kan ook hitte of warmte uitslag veroorzaken. Hevige jeuk en uitslag na een dagje zon, is overigens wel een duidelijke aanwijzing voor zonneallergie! (bron)

Reageer jij allergisch op zonlicht? Of heb je vragen of opmerkingen, je kunt ons altijd bellen en wij kijken of we je zo goed en snel mogelijk van advies kunnen dienen en je eventueel kunnen helpen met je beslissing voor bijvoorbeeld een goede UV hoed of UV kleding.

Team Odiezon:

Tel 0522-470220

 

 

 

 

 

 

 

Verzorging hoed

Paper blend hoed of visor verzorgen

Regen, zon, zonnebrandmiddelen, zijn allemaal boosdoeners voor paperhoeden en visors. Hoe kan je nou het beste je hoed behandelen.

Om je hoed/visor van paper te reinigen, is het beste om te beginnen met het afvegen van het vuil met een schone doek. Veeg heel licht om geen strepen of beschadigingen te krijgen. Als dat niet afdoende is, maak dan wat lauw water met citroen erin en probeer het vuil er dan zachtjes af te wassen. Veeg de hoed daarna voorzichtig droog en laat de hoed eerst verder drogen in normale temperatuur. Gebruik vooral geen schoonmaakmiddelen met bleek erin, want daardoor verkleurt de hoed. Een ander alternatief is het schoonmaken met een babydoekje, want die zijn gemaakt om kwetsbare oppervlakken schoon te maken.

Een regenbui is voor de visor of paperhoed een ramp! In het geval van een bui regen, maak allereerst de hoed voorzichtig droog met een droge doek. Leg de hoed daarna op een vlakke ondergrond en laat deze langzaam drogen. Vooral geen haardroger of wasdroger gebruiken. Het vocht wordt dan te snel onttrokken en de hoed wordt er breekbaarder door.

Regenhoed drogen

Altijd je regenhoed of regenpet ondersteboven laten drogen en niet nat in een tas of jaszak proppen. De coating van de naden kunnen namelijk slijten en gaan lekken.

Regenhoed wasvoorschrift 

Je kunt je regenhoed wassen op 30 graden in de wasmachine met speciaal wasmiddel voor outdoorkleding of met een fijnwasmiddel. Maar het allerbeste voor je regenhoed, is de hoed te wassen op-de-hand, met een heel klein beetje vloeibaar fijnwasmiddel. Gebruik nooit wasverzachter, en nooit de hoed centrifugeren of in de droger. Je hoed gaat met een beetje zorgzaam onderhoud jaren mee.

Vilten hoed verzorgen

Regen, zon, zonnebrandmiddelen, zijn allemaal boosdoeners voor hoeden. Hoe kan je nou het beste je hoed behandelen.

Een regenbui is voor een vilten hoed niet meteen een ramp, het vilt  is van nature waterafstotend. Maar een vilten hoed is geen regenhoed! Een vilten hoed moet ondersteboven opgeborgen worden, dit voorkomt dat de rand vervormt of plat wordt. Dit geldt extra voor natte hoeden, deze moeten altijd ondersteboven drogen. Een vilten hoed van goede kwaliteit mag gerust kletsnat worden, als je hem daarna rustig en ondersteboven laat drogen. Doe dit op kamertemperatuur, anders zou je hoed wel eens kunnen krimpen.

Deuken en kreuken kan je uit een vilten hoed stomen, want dit is de manier hoe hij zijn oorspronkelijke vorm gekregen heeft. De hoed kun je dan ook het beste boven de stoom van kokend water houden, maar let op dat je je niet verbrand aan de hete stoom.

Bestofte hoeden borstel je best voorzichtig af, met de klok mee van bovenaf gezien. Zo voorkom je dat je het stof in de hoed wrijft. De allerbeste reiniging voor een vilten hoed is; breng de hoed naar de stomerij en je krijgt de hoed heerlijk fris en schoon terug.

Hoe houd je je hoed, cap, pet of visor mooi van polyester of cotton

Zon, zonnebrandmiddelen, en het zout uit transpiratievocht, zijn allemaal boosdoeners voor hoeden en caps. Hoe kan je nou het beste je hoed behandelen zodat je hoed een lange tijd mooi blijft. Wil je je cap of hoed wassen, was je hoed of cap dan het liefst op de hand met een vloeibaar fijnwasmiddel (niet teveel) in lauw water met een klein scheutje azijn. Of op een fijn-wasprogramma in de wasmachine met vloeibaar fijnwasmiddel, ook met een klein scheutje azijn. Azijn zorgt voor kleur behoud en je kunt minder wasmiddel gebruiken. Nooit je hoed in de droger drogen, maar lekker aan de waslijn drogen. Of ondersteboven drogen.

Wax hoeden verzorgen

Wax hoeden worden onderhouden door deze regelmatig met speciale wax producten in te sprayen. Wax hoed op de hand wassen in lauw water met outdoorkleding wasmiddelen en ondersteboven drogen of aan de waslijn.

Over Hatland

Over het merk Hatland:

De opmars van het Nederlandse hoeden en petten merk 'Hatland' is begonnen in de binnenstad van Zwolle. Moeder en zoon Ruesink zijn samen in 1992 gestart met een hoedenwinkel. In 1997 ontwikkelde Robert Ruesink na veel research de eerste Hatland outdoor-collectie speciaal voor het echte buitenleven. Inmiddels is Hatland uitgegroeid tot een grote fabrikant en groothandel/leverancier in hoeden, petten en caps. Met verkooppunten over heel Europa. Chapeau voor Hatland! Twee keer per jaar komt Hatland met een nieuwe collectie, die met veel zorg en vakbekwaam voor ontwikkeling van ontwerpen, materialen en duurzaamheid samengesteld is. Bij de Hatland hoeden en petten collectie kun je van outdoor tot fashion, de laatste trend en ook als je graag een fashionstatement maakt een keus maken. Voor elk weertype, regen, zon of wind is er een zeer ruime keus. Ook heeft Hatland voor UV bescherming van hoofd, gezicht en oren een prachtige collectie UV werende hoeden en petten en caps in zijn collectie opgenomen met de fantastische zon-bescherming Factor50+. Zoals Hatland aangeeft: Hatland Protect Your Skin UPF50+. Heel belangrijk: Prijs en kwaliteit gaan bij Hatland hand-in-hand.

Uitleg toegepaste Textiel Technologie in Hatland producten, deze worden aangegeven d.m.v icoon:

Cooldown

Dit unieke Hatland “Cooldown” verkoelende systeem in deze hoeden en petten verkoelt je hoofd tijdens warme dagen en versnelt je herstel na fysieke inspanningen. Hoe het precies werkt? Verwijder de patch uit je Hatland Cooldown hoed of pet en dompel deze 1 tot 2 minuten onder in koud water. Wring voorzichtig het water uit de patch. Doe de patch weer terug in je hoed of pet. Hiermee wordt je hoed of pet voor 5 tot 10 uur verkoelt. Dit proces kun herhalen. Je kan de patch wassen in handwasje.

Gore-Tex

GORE-TEX® is een kunststof of membraan uit de kledingindustrie. Het is een uitvinding van W. L. Gore & Associates, een Amerikaans bedrijf. Teflon of PTFE kunststof vormt de basis van een poreus en toch sterk materiaal. GORE-TEX® is ademend en toch waterdicht, waardoor men regenwater buiten kan houden zonder dat kleding gaat broeien. Daarom is het ideaal voor de productie van warme, waterdichte en ademende kleding. Het is zeer goed vocht afdrijvend materiaal. Gore-Tex is er in vele verschillende typen met verschillende kwalificaties voor waterdichtheid, sterkte, lichtgewicht en vocht afdrijvend vermogen.

Water-Repellent

Water-Repellent of waterproef (of waterproof) betekent dat het kledingstuk waterafstotende kwaliteiten heeft. De kleding of hoed of pet is bestand is tegen een korte en kleine bui, maar zeker niet tegen hoosbuien en zware en langdurige regenval.

Anti Mosquito 

De Hatland hoeden en petten met Anti Mosquito hebben een unieke anti-insecten werking doordat er een onzichtbaar laagje op de hoed is aangebracht. Deze geurloze laag weert muggen en andere insecten. Daarnaast zijn sommige modellen voorzien van een nekflap, dit biedt extra bescherming. De bescherming werkt zelfs nog na vijftig wasbeurten.

Maattabel

Maattabel HATLAND 

Jouw Hatland headwearmaat bepaal je als volgt: pak een meetlint of anders een touwtje om de omtrek te meten. Meet je hoofd boven de oren en ongeveer 1 cm boven de wenkbrauwen. De verkregen lengte in cm is je hoofdomvang. Vervolgens kijk in de maattabel welke maat je hebt. Kom je tussen 2 maten uit? Kies dan de grootste maat van de twee. Meeste petten zijn verstelbaar aan de achterkant, hier heb je een speling in. Bij hoeden en mutsen kan je beter een grotere maat nemen als je twijfelt of bijna aan het randje zit van de hoofdomvang.

                              

   

Niet getest, wel bescherming?

Wat is een goede Schaduwhoed of Cap? 

Eigenlijk is een hoed of pet een must-have voor hoofd bescherming in de zon. Een goede schaduw hoed of cap, heeft een brede rand of schaduwklep, zodat de hoed of cap een goede schaduwlijn biedt die jij je wenst. Bijvoorbeeld, je zoekt schaduw tot-aan je neus, dan is een hoed met een rondom brede rand (eventueel achterkant kort) de meest geschikte hoed. Wat ook belangrijk is, het materiaal en de manier van het vervaardigen, strak geweven of gevlochten enz. Alle schaduw hoeden en petten die wij hebben uitgekozen die in aanmerking komen voor een goede schaduw hoed of pet, kunnen ook eventueel de test van UV-Bescherming doorstaan.

Maar aangezien deze hoeden en petten niet op UV Bescherming zijn getest krijgen ze geen certificaat. Heb je vragen of wil je een aankoop of gewoon advies, bel ons even. We geven je graag een goed maat, merk en schaduw advies. Een hoed of cap staat iedereen, dat is geen probleem, weten wij inmiddels met onze ervaring in hoofden, hoeden en petten, maar niet elk merk of pasvorm past bij jou. Zegt je voorkeur en we geven zelfs een advies voor een leuke song voor je Spotify-list die past bij je keuze hoed of pet;)

Tel:0522-470220