Al 20 jaar UV-specialist
gratis verzending vanaf €75,- voor NL en BE
Bel gerust voor advies 0522-470220
Hyphen Kids UV protect cap Lagoon Bekijk groter

Hyphen Kids UV protect cap Lagoon

UPF Zonnecap met nekbeschermer 

De Hyphen Kids UV cap Lagoon beschermt hoofd, oren, en de nek tegen verbranding in de zon. De schaduwklep zorgt dat de zon niet in de ogen schijnt. Door de zachte binnenband draagt de cap niet warm draagt of gaat kriebelen. Fijne pasvorm door aantrekkoordje. De Europese UPF80+ is gelijk aan de Internationale standaard UPF50+.

Meer details

 • Afdrukken
 • -->

  € 24,95 incl. BTW

  Kenmerken

  UV Factor: UPF 50+
  UVA-UVB UVA-UVB werend
  UV-Certificering Europese Standard 801-UPF80 staat gelijk aan de Australian Standard UPF50
  Gebruikersdoeleinden: Watersport, Reizen, Fietsen
  Bedekking Hoofd, Oren, Nek
  Kleur: Blauw
  Pasvorm Kids
  Type Cap: Cap met nekflap
  Kenmerken: Ademend, Nek Flap
  Hoofdomtrek: 48 - 49 cm, 50 - 51 cm, 52 - 53 cm
  Schaduw Neus, Ogen, Voorhoofd
  Schaduwklep: ca 6 cm
  Voering Ventilatie mesh
  Binnenrand Sweatband
  Nekflap ca 22 cm
  Op maat maken Tunnelkoord met stopper
  Kinband Koord
  Materiaal Polyamide
  Stof informatie Ademend
  Wasvoorschrift Wasmachine | fijnwas programma
  Tip van Odiezon Handig om mee te nemen op schoolkamp of schoolreisje, geen zorgen over insmeren tegen de zon

  Meer informatie

  De beste koop zonnepet voor kids!

  Deze zonwerende cap met nekflap van Hyphen, is gemaakt van een ademende luchtig en snel drogende stof. De zonwerende, luchtige stof voorkomt verbranding van de huid door de zon en kan eindeloos gewassen worden terwijl de UV werende werking behouden blijft. Deze zonnecap met nekflap is de meest gedragen en herkenbare zonnecap voor kinderen die graag buiten spelen in de zon! De cap biedt 50+ UPF bescherming en draagt super lichtgewicht. Zwemkleding, kleding, hoeden en caps van Hyphen voorkomt zon-verbranding van de huid. Zonnebrandschade kan ernstige gevolgen hebben voor de huid van kinderen op latere leeftijd. Voorkomen is beter dan genezen! De Europese standaard UPF80+ staat gelijk aan de Internationale standaard UPF50+. De cap biedt constante bescherming en is ook oersterk en gaat jaren mee, wel iets minder fijn voor Odiezon:)

  Maat: 42-44cm Babymaat verstelbaar

  Maat: 46-48cm - 50-52cm  Kidsmaat verstelbaar

  Odiewiki: Geschiedenis van de baseballcap

  In 1860 droeg het Brooklyn Excelsiors honkbalteam het eerste model van de nu moderne baseballcap. Rond 1900 werd de baseballcap uitgevoerd met de typische panelen en brede schaduwklep en logo van het honkbalteam. Vandaag de dag is de baseballcap de meest bekende onder de petten.

  Odiewiki: Geschiedenis UV-kleding

  De allereerste UV-kleding voor bescherming tegen de zon, komt uit Australië. Door de geografische ligging meet men daar de hoogste niveaus van ultraviolette straling in de wereld. Elk jaar steeg in Australië het aantal gevallen van gediagnosticeerde huidkanker schrikbarend. Blootstelling aan ultraviolette straling kan op korte termijn gevolgen hebben voor de gezondheid, zoals zonnebrand, rimpels en zonnevlekken. Langdurige blootstelling aan ultraviolette straling kan de kans op beschadiging van de huid aanzienlijk verhogen en uiteindelijk huidkanker veroorzaken. De Australische stoffen industrie heeft in de jaren 60 van de vorige eeuw, een UV beschermende stof ontwikkelt en geproduceerd voor zwemkleding om de huid tijdens het zwemmen en buiten het water te beschermen tegen de schadelijke UV-straling van de zon. Sindsdien staat de innovatie van Sun Protection in UV beschermende producten en stoffen niet meer stil. Huidkanker komt zeker nog voor in Australië, maar men heeft nu de keus om naast zonbrandmiddelen ook beschermende kleding te dragen. De populariteit van UV bescherming door middel van kleding is na Australië en Nieuw-Zeeland overgekomen naar Europa. 

  • UV-rating Internationaal en Europa
  • Internationaal UV standard: ARPANSA UPF50+ blocked 98.5% UV-straling
  • Europa UV standard: UV standard801 UPF80 blocked 98.5% UV straling 

  Tips voor verstandig zonnen

  Geniet van de zon, bescherm jezelf!

  Ook als je al bruin bent, moet je je blijven insmeren met een crème met een hoge beschermingsfactor

  ​Inmiddels horen jaarlijks ruim 50.000 Nederlanders dat ze huidkanker hebben. Dat waren er 10 jaar terug nog 28.000.

  Meestal is huidkanker een gevolg van UV-straling. Eerst beschadigt te veel UV-straling de huidcellen (verbranding; de huid kleurt dan rood). Jaren later kan huidkanker het gevolg zijn. Daarom is ons belangrijkste zonadvies:


  1) smeer je in
  2) bedek je huid
  3) zoek de schaduw op
   
  Let op: ook als je huid niet verbrandt, kan die beschadigen. Huidkanker kan ook ontstaan na veel (lang of vaak) in de zon zijn. Bescherm je dus altijd tegen zon. Ook als je al een bruin kleurtje hebt gekregen door de zon.

  Verantwoord zonnen

  Een aantal tips om verantwoord van de zon te genieten:
  • Laat je huid voorzichtig wennen aan de zon. Pas extra op voor verbranden als je huid nog weinig in de zon is geweest.
  • Bescherm je huid: kies kleding die UV-werend is, draag een zonnehoed en een zonnebril met UV-werende glazen.
  • Smeer onbedekte huid een halfuur voordat je de zon in gaat dik in met een anti-zonnebrandmiddel met een voor jou geschikte beschermingsfactor.
  • Gebruik altijd een crème met een goede factor. Ook als je al een bruin kleurtje hebt gekregen door de zon. Ga je even naar buiten? Kies dan voor minimaal factor 15. Ga je langer in de zon? Gebruik dan minimaal factor 30.
  • Herhaal het insmeren elke 2 uur, of vaker bij sterk transpireren of na het zwemmen en afdrogen.
  • Ga niet uitgebreid zonnebaden tussen 12 en 15 uur. Een lunchwandeling van 15-30 minuten is juist wel gezond, voor de aanmaak van voldoende vitamine D.
  • Zoek op tijd de schaduw op. Dan vangt je huid minder UV-straling op.
  • Let op de zonkracht. Hoe sterker de zonkracht, hoe groter de kans op verbranding.  

  Zonkracht

  De zonkracht geeft aan hoeveel UV-straling het aardoppervlak bereikt. ‘s Zomers meldt het weerbericht soms de zonkracht.
  • KNMI.nl geeft de verwachte zonkracht voor Nederland en voor de hele wereld;
  • RIVM.nl geeft de zonkracht van het moment. 
  De zonkracht kan variëren van 1 tot 10. Deze waarden zijn internationaal. In bijvoorbeeld Spanje is de zonkracht veel sterker dan in Nederland. De zonkracht komt in Nederland bijna nooit boven 7 en is het sterkst in de zomer en tussen 12 en 15 uur ‘s middags.
   
  Hoog in de bergen en dicht bij de evenaar is de UV-straling sterker. Dit geldt ook in gebieden waar de ozonlaag dunner is, zoals in Nieuw-Zeeland en Australië.
  UV-straling wordt sterker door weerkaatsing, via zand, water, verse sneeuw of bijvoorbeeld ijs. 
   

  Er zijn verschillende soorten UV-straling: UVA, UVB en UVC

  • UVA-straling dringt het diepst in de huid door en versnelt de huidveroudering
  • UVB-straling zorgt ervoor dat je verbrandt
  • UVC-straling komt niet door de ozonlaag en bereikt het aardoppervlak niet
  Hoewel je door UVA niet verbrandt, kan deze vorm van UV-straling wel huidschade veroorzaken. En daardoor kun je huidkanker krijgen. Smeer je dus ook in als je niet verbrandt! 
   

  Bovenstaande tekst en de bron:

  KWF kankerbestrijding 

  Over Hyphen

  Over het merk Hyphen

  Het Duitse merk is één van de grootste Europese merken op het gebied van zonwerende kleding en badkleding en hoeden en caps. Hyphen heeft een uitgebreid UV assortiment, voor dames, heren, tieners, kinderen en baby’s. De producten van van Hyphen blokkeren UV straling voor meer dan 98%. Hyphen is een toonaangevende fabrikant op het gebied van innovatieve UV-werende stoffen en ontwerpen en het vervaardigen van UV-beschermende kleding, zwemkleding, hoeden en zonnecaps. Zonbescherming voor volwassenen, baby's en kinderen staat voorop bij Hyphen. In 2001 is Hyphen gestart met sun protection clothing te vervaardigen voor de Duitse markt. Inmiddels is het merk ook internationaal succesvol. De mooie ontwerpen, sterke Italiaanse stoffen en vrolijke kleuren, is de kracht van het merk.

  Hyphen heeft als devies: Bescherm jezelf tegen de zon en geniet van de zon!

  Medisch

  Kinderhoofd veilig in de zon

  Voorkomen is beter dan genezen. Zorg ervoor dat je kind altijd een petje of zonnehoedje draagt in de zon. Zo voorkom je dat de hoofdhuid verbrandt en de kans op een zonnesteek. Kinderen hebben een dunne huid en de pigmentvorming is volop in ontwikkeling. Ze zijn daardoor vrij snel erg gevoelig voor de zon en verbranden direct. Kinderen mogen alleen met hun hoofd in de zon als zij goed ingesmeerd zijn met zon-beschermende middelen en met een pet of hoedje op. Bescherm altijd alle delen van de kinderhuid in de zon. Zo voorkom je dat kinderen op latere leeftijd huidproblemen (huidkanker) krijgen doordat hun kinderhuid teveel zonneschade heeft opgelopen in hun jeugd. En, heel belangrijk om te weten is, ook in de schaduw kunnen kinderen verbranden!

  Bron: dokter dokter.nl

  UV bescherming voor kinderen

  Allergie voor UV-licht (EPP)

  Auto-immuunziekte

  Albinisme

  Brandwonden litekens

  Eczeem

  Medicijnen

  Polymorfe lichteruptie (PLE)

  Zonnesteek

  Zonnebrand

  Zonneallergie

  Verzorging hoed

  Paper blend hoed of visor verzorgen

  Regen, zon, zonnebrandmiddelen, zijn allemaal boosdoeners voor paperhoeden en visors. Hoe kan je nou het beste je hoed behandelen.

  Om je hoed/visor van paper te reinigen, is het beste om te beginnen met het afvegen van het vuil met een schone doek. Veeg heel licht om geen strepen of beschadigingen te krijgen. Als dat niet afdoende is, maak dan wat lauw water met citroen erin en probeer het vuil er dan zachtjes af te wassen. Veeg de hoed daarna voorzichtig droog en laat de hoed eerst verder drogen in normale temperatuur. Gebruik vooral geen schoonmaakmiddelen met bleek erin, want daardoor verkleurt de hoed. Een ander alternatief is het schoonmaken met een babydoekje, want die zijn gemaakt om kwetsbare oppervlakken schoon te maken.

  Een regenbui is voor de visor of paperhoed een ramp! In het geval van een bui regen, maak allereerst de hoed voorzichtig droog met een droge doek. Leg de hoed daarna op een vlakke ondergrond en laat deze langzaam drogen. Vooral geen haardroger of wasdroger gebruiken. Het vocht wordt dan te snel onttrokken en de hoed wordt er breekbaarder door.

  Regenhoed drogen

  Altijd je regenhoed of regenpet ondersteboven laten drogen en niet nat in een tas of jaszak proppen. De coating van de naden kunnen namelijk slijten en gaan lekken.

  Regenhoed wasvoorschrift 

  Je kunt je regenhoed wassen op 30 graden in de wasmachine met speciaal wasmiddel voor outdoorkleding of met een fijnwasmiddel. Maar het allerbeste voor je regenhoed, is de hoed te wassen op-de-hand, met een heel klein beetje vloeibaar fijnwasmiddel. Gebruik nooit wasverzachter, en nooit de hoed centrifugeren of in de droger. Je hoed gaat met een beetje zorgzaam onderhoud jaren mee.

  Vilten hoed verzorgen

  Regen, zon, zonnebrandmiddelen, zijn allemaal boosdoeners voor hoeden. Hoe kan je nou het beste je hoed behandelen.

  Een regenbui is voor een vilten hoed niet meteen een ramp, het vilt  is van nature waterafstotend. Maar een vilten hoed is geen regenhoed! Een vilten hoed moet ondersteboven opgeborgen worden, dit voorkomt dat de rand vervormt of plat wordt. Dit geldt extra voor natte hoeden, deze moeten altijd ondersteboven drogen. Een vilten hoed van goede kwaliteit mag gerust kletsnat worden, als je hem daarna rustig en ondersteboven laat drogen. Doe dit op kamertemperatuur, anders zou je hoed wel eens kunnen krimpen.

  Deuken en kreuken kan je uit een vilten hoed stomen, want dit is de manier hoe hij zijn oorspronkelijke vorm gekregen heeft. De hoed kun je dan ook het beste boven de stoom van kokend water houden, maar let op dat je je niet verbrand aan de hete stoom.

  Bestofte hoeden borstel je best voorzichtig af, met de klok mee van bovenaf gezien. Zo voorkom je dat je het stof in de hoed wrijft. De allerbeste reiniging voor een vilten hoed is; breng de hoed naar de stomerij en je krijgt de hoed heerlijk fris en schoon terug.

  Hoe houd je je hoed, cap, pet of visor mooi van polyester of cotton

  Zon, zonnebrandmiddelen, en het zout uit transpiratievocht, zijn allemaal boosdoeners voor hoeden en caps. Hoe kan je nou het beste je hoed behandelen zodat je hoed een lange tijd mooi blijft. Wil je je cap of hoed wassen, was je hoed of cap dan het liefst op de hand met een vloeibaar fijnwasmiddel (niet teveel) in lauw water met een klein scheutje azijn. Of op een fijn-wasprogramma in de wasmachine met vloeibaar fijnwasmiddel, ook met een klein scheutje azijn. Azijn zorgt voor kleur behoud en je kunt minder wasmiddel gebruiken. Nooit je hoed in de droger drogen, maar lekker aan de waslijn drogen. Of ondersteboven drogen.

  Wax hoeden verzorgen

  Wax hoeden worden onderhouden door deze regelmatig met speciale wax producten in te sprayen. Wax hoed op de hand wassen in lauw water met outdoorkleding wasmiddelen en ondersteboven drogen of aan de waslijn.

  Maattabel

   Hoe meet je de hoofdomtrek:

  Omvang van het hoofd in cm

  Meet zoals op de afbeelding aangegeven de omtrek van je hoofd op. Je doet dit door een meetlint rondom het hoofd te trekken, net boven de wenkbrauwen (ca 2 cm) en aan de zijkanten boven de oren. 

                                         

  Maattabel Hyphen

  Adult:

  Hoofdomtrek in cm

  Small-Medium:54-56 CM 

  Large-XLarge:  58-60 CM

  Kind:

  Medium: 46-48  Large: 50-52

  Baby:

  XSmall-Small: 42-44