Al 20 jaar UV-specialist
gratis verzending vanaf €75,- voor NL en BE
Bel gerust voor advies 0522-470220
In prijs verlaagd! Sunday Afternoons Kids Sun Tripper Cap Wild Berry Bekijk groter

Sunday Afternoons Kids Sun Tripper Cap Wild Berry

Voor eigenwijze koppies.

Deze UV beschermende cap van Sunday Afternoons Kids Sun Tripper Cap Berry, beschermt kinderen tegen de zon. De zachte stof zorgt dat de cap op warme zomerdagen heerlijk draagt en niet warm zit. De pet biedt UPF50+ bescherming. De cap voorkomt dat je kind tijdens het buitenspelen verbrandt in de zon. De schaduwklep houdt de zon uit het gezicht.

Maat: M-52 CM L-55 CM

  

Meer details

Ook beschikbaar in:
 • Afdrukken
 • -->

  € 23,96 incl. BTW

  -20%

  € 29,95 incl. BTW

  Kenmerken

  UV-Certificering Recommended USA Skin Cancer Foundation
  Gebruikersdoeleinden: Fietsen, Sporten
  Bedekking Hoofd
  Kleur: Roze
  Schaduwklep: ca 5 cm
  Wasvoorschrift Waslijn
  Bijzonderheden Zonnebril locker
  Tip van Odiezon Handig om mee te nemen op schoolkamp of schoolreisje, geen zorgen over insmeren tegen de zon

  Meer informatie

  Deze Sun Tripper Cap is sportief met goede bescherming in de zon!

  Deze Uni Sun Tripper Cap van Sunday Afternoons biedt UPF 50+ bescherming tegen de zon, draagt super lichtgewicht en biedt voor je hoofd, voorhoofd en ogen uitstekende schaduw. Het is een cap met weinig reflectie voor de ogen, door de rustige kleur van de onderkant van de klep. De Sun Tripper Cap heeft de clamshell brim, dat-wil-zeggen: hij is opvouwbaar door de voorgevormde knik. Aan de achterkant kun je de cap op maat maken met een tunnelkoord met stopper. En als extraatje de Sunglass lock, als je je zonnebril even kwijt wil, kun je deze in de hoofdband klemmen. De zij-nadenopeningen zijn met mesh afgewerkt en zorgen voor fantastische frisse ventilatie. Ook is het capje licht waterafstotend en vlekbestendig.

  Maat: M-52 CM L-55 CM

  key_feature_sunglass_lock.pngkey_feature_clamshell_brim.png

  Odiewiki: Geschiedenis van de hoed

  Al eeuwen geleden hebben de mensen het hoofd bedekt, om praktische redenen of gewoon om zich mooi te maken. De mensen uit de prehistorie beschermden het hoofd met kapjes en mutsen. Zij maakten hun hoofdbedekking van dierenvellen, later van vilt of leer. Een hoofddeksel kon ook een herkenning zijn voor een bepaalde stand of groep van mensen. Voor mannen komt de hoed al voor in de middeleeuwen. De vrouwen zullen nog een paar eeuwen moeten wachten. De naam ‘Hoed’ komt van het Engelse woord ‘hat’ en schijnt afgeleid te zijn van de eerste primitieve huizen, die ‘heat’ of ‘hutte’ werden genoemd. Het woord ‘cap’ komt van het Bretonse ‘cappan’. 

  • UV-rating Internationaal en Europees
  • Internationaal UV standard: ARPANSA UPF50+ blocked 98.5% UV-straling
  • Europees UV standard: UV standard801 UPF80 blocked 98.5% UV straling 

  Tips voor verstandig zonnen

  Geniet van de zon, bescherm jezelf!

  Ook als je al bruin bent, moet je je blijven insmeren met een crème met een hoge beschermingsfactor

  ​Inmiddels horen jaarlijks ruim 50.000 Nederlanders dat ze huidkanker hebben. Dat waren er 10 jaar terug nog 28.000.

  Meestal is huidkanker een gevolg van UV-straling. Eerst beschadigt te veel UV-straling de huidcellen (verbranding; de huid kleurt dan rood). Jaren later kan huidkanker het gevolg zijn. Daarom is ons belangrijkste zonadvies:


  1) smeer je in
  2) bedek je huid
  3) zoek de schaduw op
   
  Let op: ook als je huid niet verbrandt, kan die beschadigen. Huidkanker kan ook ontstaan na veel (lang of vaak) in de zon zijn. Bescherm je dus altijd tegen zon. Ook als je al een bruin kleurtje hebt gekregen door de zon.

  Verantwoord zonnen

  Een aantal tips om verantwoord van de zon te genieten:
  • Laat je huid voorzichtig wennen aan de zon. Pas extra op voor verbranden als je huid nog weinig in de zon is geweest.
  • Bescherm je huid: kies kleding die UV-werend is, draag een zonnehoed en een zonnebril met UV-werende glazen.
  • Smeer onbedekte huid een halfuur voordat je de zon in gaat dik in met een anti-zonnebrandmiddel met een voor jou geschikte beschermingsfactor.
  • Gebruik altijd een crème met een goede factor. Ook als je al een bruin kleurtje hebt gekregen door de zon. Ga je even naar buiten? Kies dan voor minimaal factor 15. Ga je langer in de zon? Gebruik dan minimaal factor 30.
  • Herhaal het insmeren elke 2 uur, of vaker bij sterk transpireren of na het zwemmen en afdrogen.
  • Ga niet uitgebreid zonnebaden tussen 12 en 15 uur. Een lunchwandeling van 15-30 minuten is juist wel gezond, voor de aanmaak van voldoende vitamine D.
  • Zoek op tijd de schaduw op. Dan vangt je huid minder UV-straling op.
  • Let op de zonkracht. Hoe sterker de zonkracht, hoe groter de kans op verbranding.  

  Zonkracht

  De zonkracht geeft aan hoeveel UV-straling het aardoppervlak bereikt. ‘s Zomers meldt het weerbericht soms de zonkracht.
  • KNMI.nl geeft de verwachte zonkracht voor Nederland en voor de hele wereld;
  • RIVM.nl geeft de zonkracht van het moment. 
  De zonkracht kan variëren van 1 tot 10. Deze waarden zijn internationaal. In bijvoorbeeld Spanje is de zonkracht veel sterker dan in Nederland. De zonkracht komt in Nederland bijna nooit boven 7 en is het sterkst in de zomer en tussen 12 en 15 uur ‘s middags.
   
  Hoog in de bergen en dicht bij de evenaar is de UV-straling sterker. Dit geldt ook in gebieden waar de ozonlaag dunner is, zoals in Nieuw-Zeeland en Australië.
  UV-straling wordt sterker door weerkaatsing, via zand, water, verse sneeuw of bijvoorbeeld ijs. 
   

  Er zijn verschillende soorten UV-straling: UVA, UVB en UVC

  • UVA-straling dringt het diepst in de huid door en versnelt de huidveroudering
  • UVB-straling zorgt ervoor dat je verbrandt
  • UVC-straling komt niet door de ozonlaag en bereikt het aardoppervlak niet
  Hoewel je door UVA niet verbrandt, kan deze vorm van UV-straling wel huidschade veroorzaken. En daardoor kun je huidkanker krijgen. Smeer je dus ook in als je niet verbrandt! 
   

  Bovenstaande tekst en de bron:

  KWF kankerbestrijding 

  Over Sunday Afternoons

  Over het merk Sunday Afternoons

  Sunday Afternoons is in de USA de meest toonaangevende fabrikant op het gebied van innovatieve ontwerpen en vervaardigen van UV beschermende hoeden, caps, petten en sun-visor's. UV-bescherming voor het hoofd en gezicht van volwassenen, baby's en kinderen staat voorop bij Sunday Afternoons. In 1990 is Sunday Afternoons gestart met ontwerpen en maken en verkopen van outdoor picknick kleden. Vrolijk gekleurde kleden, uitgevoerd met een waterdichte ondergrond en een waterbestendig toplaag met opberg zakken en met een handige carry-schouderband. Binnen no-time werden de picknick kleden een grandioos succes in de USA en werd Sunday Afternoons een echt bedrijf.

  Het snijden van de stof gaf veel afval en na flink gebrainstormd te hebben kwam men op het idee hier zonnehoeden van te maken en deze mee te verkopen met de kleden. Wat men toen niet kon weten was, dat dit idee hun bedrijf voor altijd zou veranderen. De verkoop van de hoeden en vraag naar Sunday Afternoons hoeden had niet meer een gelijke tred met de kleden. Men is in 1996 overgestapt op alleen het ontwerpen en vervaardigen van hoogwaardige functionele zon-beschermende zonnehoeden, petten en caps voor iedereen die bescherming zoekt om fijn buiten te zijn in de zon. Inmiddels is Sunday Afternoons wereldwijd een bekend merk met als hoofdthema bescherm jezelf tegen de zon en geniet van de zon!

  Sunday Afternoons biedt een ruime keus in:

  Zonnehoeden en caps

  Outdoorhoeden en caps

  Fashion hoeden en caps

  Regenhoeden en caps

  Winterhoeden en caps

  Zonbeschermende sleeve's en handschoenen

  Alle producten van Sunday Afternoons biedt UV bescherming Factor50+ wat-wil-zeggen UV blocked 98%. Sunday Afternoons biedt een ruim assortiment, en stel je krijgt keuze stress, dan kun je ons altijd bellen om advies, en helpen wij je graag om zo voor jou de juiste keus te helpen maken.  

  Medisch

  Kinderhoofd veilig in de zon

  Voorkomen is beter dan genezen. Zorg ervoor dat je kind altijd een petje of zonnehoedje draagt in de zon. Zo voorkom je dat de hoofdhuid verbrandt en de kans op een zonnesteek. Kinderen hebben een dunne huid en de pigmentvorming is volop in ontwikkeling. Ze zijn daardoor vrij snel erg gevoelig voor de zon en verbranden direct. Kinderen mogen alleen met hun hoofd in de zon als zij goed ingesmeerd zijn met zon-beschermende middelen en met een pet of hoedje op. Bescherm altijd alle delen van de kinderhuid in de zon. Zo voorkom je dat kinderen op latere leeftijd huidproblemen (huidkanker) krijgen doordat hun kinderhuid teveel zonneschade heeft opgelopen in hun jeugd. En, heel belangrijk om te weten is, ook in de schaduw kunnen kinderen verbranden!

  Bron: dokter dokter.nl

  UV bescherming voor kinderen

  Allergie voor UV-licht (EPP)

  Auto-immuunziekte

  Albinisme

  Brandwonden litekens

  Eczeem

  Medicijnen

  Polymorfe lichteruptie (PLE)

  Zonnesteek

  Zonnebrand

  Zonneallergie

  Verzorging hoed

  Paper blend hoed of visor verzorgen

  Regen, zon, zonnebrandmiddelen, zijn allemaal boosdoeners voor paperhoeden en visors. Hoe kan je nou het beste je hoed behandelen.

  Om je hoed/visor van paper te reinigen, is het beste om te beginnen met het afvegen van het vuil met een schone doek. Veeg heel licht om geen strepen of beschadigingen te krijgen. Als dat niet afdoende is, maak dan wat lauw water met citroen erin en probeer het vuil er dan zachtjes af te wassen. Veeg de hoed daarna voorzichtig droog en laat de hoed eerst verder drogen in normale temperatuur. Gebruik vooral geen schoonmaakmiddelen met bleek erin, want daardoor verkleurt de hoed. Een ander alternatief is het schoonmaken met een babydoekje, want die zijn gemaakt om kwetsbare oppervlakken schoon te maken.

  Een regenbui is voor de visor of paperhoed een ramp! In het geval van een bui regen, maak allereerst de hoed voorzichtig droog met een droge doek. Leg de hoed daarna op een vlakke ondergrond en laat deze langzaam drogen. Vooral geen haardroger of wasdroger gebruiken. Het vocht wordt dan te snel onttrokken en de hoed wordt er breekbaarder door.

  Regenhoed drogen

  Altijd je regenhoed of regenpet ondersteboven laten drogen en niet nat in een tas of jaszak proppen. De coating van de naden kunnen namelijk slijten en gaan lekken.

  Regenhoed wasvoorschrift 

  Je kunt je regenhoed wassen op 30 graden in de wasmachine met speciaal wasmiddel voor outdoorkleding of met een fijnwasmiddel. Maar het allerbeste voor je regenhoed, is de hoed te wassen op-de-hand, met een heel klein beetje vloeibaar fijnwasmiddel. Gebruik nooit wasverzachter, en nooit de hoed centrifugeren of in de droger. Je hoed gaat met een beetje zorgzaam onderhoud jaren mee.

  Vilten hoed verzorgen

  Regen, zon, zonnebrandmiddelen, zijn allemaal boosdoeners voor hoeden. Hoe kan je nou het beste je hoed behandelen.

  Een regenbui is voor een vilten hoed niet meteen een ramp, het vilt  is van nature waterafstotend. Maar een vilten hoed is geen regenhoed! Een vilten hoed moet ondersteboven opgeborgen worden, dit voorkomt dat de rand vervormt of plat wordt. Dit geldt extra voor natte hoeden, deze moeten altijd ondersteboven drogen. Een vilten hoed van goede kwaliteit mag gerust kletsnat worden, als je hem daarna rustig en ondersteboven laat drogen. Doe dit op kamertemperatuur, anders zou je hoed wel eens kunnen krimpen.

  Deuken en kreuken kan je uit een vilten hoed stomen, want dit is de manier hoe hij zijn oorspronkelijke vorm gekregen heeft. De hoed kun je dan ook het beste boven de stoom van kokend water houden, maar let op dat je je niet verbrand aan de hete stoom.

  Bestofte hoeden borstel je best voorzichtig af, met de klok mee van bovenaf gezien. Zo voorkom je dat je het stof in de hoed wrijft. De allerbeste reiniging voor een vilten hoed is; breng de hoed naar de stomerij en je krijgt de hoed heerlijk fris en schoon terug.

  Hoe houd je je hoed, cap, pet of visor mooi van polyester of cotton

  Zon, zonnebrandmiddelen, en het zout uit transpiratievocht, zijn allemaal boosdoeners voor hoeden en caps. Hoe kan je nou het beste je hoed behandelen zodat je hoed een lange tijd mooi blijft. Wil je je cap of hoed wassen, was je hoed of cap dan het liefst op de hand met een vloeibaar fijnwasmiddel (niet teveel) in lauw water met een klein scheutje azijn. Of op een fijn-wasprogramma in de wasmachine met vloeibaar fijnwasmiddel, ook met een klein scheutje azijn. Azijn zorgt voor kleur behoud en je kunt minder wasmiddel gebruiken. Nooit je hoed in de droger drogen, maar lekker aan de waslijn drogen. Of ondersteboven drogen.

  Wax hoeden verzorgen

  Wax hoeden worden onderhouden door deze regelmatig met speciale wax producten in te sprayen. Wax hoed op de hand wassen in lauw water met outdoorkleding wasmiddelen en ondersteboven drogen of aan de waslijn.

  Maattabel Sunday Afternoons

  Hoe meet je de hoofdomtrek   

  Maatvoering uitleg Sunday Afternoons 

  Hoe meet je de hoofdomtrek:

  Omvang van het hoofd in cm

  Meet zoals op de afbeelding aangegeven de omtrek van je hoofd op. Je doet dit door een meetlint rondom het hoofd te trekken, net boven de wenkbrauwen (ca. 2 cm) en aan de zijkanten boven de oren. 

                                         

  Maatvoering uitleg Sunday Afternoons: 

  Bijna alle hoeden en caps zijn verstelbaar naar de gewenste grootte, dit staat aangeven bij productkenmerken.

  Sunday Afternoons ontwerpt zijn hoeden zodanig, dat bijna elke hoed op ieders hoofd comfortabel draagt en past. Om de maat te weten van een hoed van Sunday Afternoons, kun je het beste je hoofdomvang meten. Meet de omvang van je hoofd, met een meetlint. Of als je geen meetlint zo gauw hebt, met een ander soort lint, en vergelijk en leg de afmeting langs een liniaal. Meet altijd boven de wenkbrauwen en oren. Vergelijk de afmetingen met de maat hoed maat omschrijving. Er is zeker weten altijd een hoed maat die je past! Veel, (niet alle) van Sunday Afternoons hoeden hebben een verstelbaar afmetingssysteem. Wanneer je je hoed ontvangt, kun je het verstelbare afmetingssysteem (indien aanwezig) aanpassen en vastzetten naar jou gewenste pasvorm. Je draagt een hoed altijd, iets boven de wenkbrauwen en de oren natuurlijk nooit onder de hoed. Het is geen muts.

  Voor de hoofdmeting voor een cap, pet of muts van Sunday Afternoons, volg dan ook de zelfde methode zoals hierboven beschreven is. 

  Maatttabel Handschoenen Sunday Afternoons:

  Maat Small/Medium:

  Handlengte tot aan de nagel 16 CM

  Handomtrek (zie bovenstaand voorbeeld) 16.5 CM-20.3 CM 

  Maat Large/XLarge:

  Handlengte tot aan de nagel (zie bovenstaand voorbeeld) 18 CM

  Handomtrek (zie bovenstaand voorbeeld) 20.3 CM-24.1 CM