Al 17 jaar UV-specialist
Aanbevolen door dermatologen
Bel gerust om UV-advies
Bezoek onze showroom
Achteraf betalen mogelijk
Persoonlijk advies
O'Neill

O’Neill, Een icoon dat zijn oorsprong heeft aan de Californische kust.

Het merk O’Neill is als zijn grondlegger, vernieuwend, uitdagend, in voor veel vertier en nooit bang.
Jack O’Neill (1923 – 2017) was geboren en getogen aan de Amerikaanse Westcoast. Toen hij, in het midden van de jaren dertig, body surfen ontdekte, was hij meteen verkocht. Dit wilde hij zijn hele leven blijven doen, en dat is min of meer gelukt.

In 1952 begon Jack O’Neill zijn eerste surfshop in San Francisco, welke in 1953 verhuisde naar Santa Cruz. In dat jaar introduceerde Jack O’Neill ook zijn eerste wetsuit. Een revolutionaire uitvinding en de start van het legendarische merk O’Neill. Er zouden nog vele vernieuwingen volgen.

O’Neill, een naam in sportkleding.

Met die verschillende uitvindingen en revolutionaire toepassingen werd O’Neill niet alleen een leidend merk in surfkleding. Ook voor andere sporten en vrijetijdstoepassingen maakt O’Neill al sinds jaren mooie collecties. Dat daarbij, naast de sportieve toepassingen, ook de bescherming tegen UV-straling aandacht kreeg, is niet verwonderlijk.

O’Neill en UV-bescherming.

Jack O’Neill begreep al heel snel dat zijn klanten veel buiten waren. Op het strand, in het water en door het Californische klimaat, veel in de zon. Daar hoorde dus al snel ook bescherming tegen de schadelijke UV-straling bij. Niet alle collecties van O’Neill hebben een UV-beschermingsfactor, maar wel alle O’Neill collecties de u bij Odiezon kunt zien.

Odiezon is bijzonder blij dat ze de UV-beschermende collecties van O’Niell is haar assortiment heeft. Met O’Neill haal je kwaliteit in huis, qua stoffen, design en pasvorm. De basis collectie gaat vaak enkele jaren mee zodat u gerust uw outfit over verschillende jaren kunt uitbreiden. We hebben regelmatig klanten van Odiezon aan de lijn die jaren geleden een O’Neill product hebben aangeschaft en er nog steeds erg tevreden over zijn. Dat getuigt van de kwaliteit waar O’Neill voor staat. Een visie op UV-beschermende kleding waar Odiezon voor 100% achter staat.

per pagina
Toont 1 - 12 van de 108 items
 • € 42,99

  Met nieuwe superzachte, bedrukte, stoffen biedt de O'Neill 2020 Always Summer Collection uv-beschermingmet een modieuze esthetiek. Alle stijlen in deze serie zijn voorzien van frisse graphics, leuke prints en in het oog springende kleur-combinaties.

  € 42,99
 • € 39,99

  O'Neill bikini Deze leuke O'Neill bikini kun je ook leuk combineren met een UV beschermend shirtje van O'Neill en een bijpassende zwemshort. O'Neill shirts zijn gemaakt van ademende luchtige en snel drogende stof. Het UV shirtje voorkomt verbranding en de bikini zorgt voor een zomers kleurtje in de zon. 

  € 39,99
 • € 39,99

  UPF50+ O'Neill badpak Dit vrolijke O'Neill badpak voor meisjes in de kleur blauw zorgt voor veel waterfun! Het model heeft een open ruggedeelte en een racerback. Het zwempak staat lekker stoer en de stof droogt supersnel op na het zwemmen. Onmisbaar badpak voor een waterrat.

  € 39,99
 • € 39,99

  UPF50+ O'Neill badpak Dit vrolijke O'Neill badpak voor meisjes in de kleur roze zorgt voor veel zwemplezier! Het model heeft een open ruggedeelte en een racerback. Het zwempak staat lekker stoer en de stof droogt supersnel op na het zwemmen. Onmisbaar badpak voor een waterrat!

  € 39,99
 • € 35,99

  Stoere meisjes zwemshort Combineer dit leuke zwemshortje met een UV-shirtje van O'Neill of de bijpassende O'Neill bikini. Van dit broekje heb je veel plezier, het is natuurlijk niet alleen voor zwemmen, maar ook gewoon vet cool om zo te dragen deze zomer! Het droogt heel snel op na het zwemmen door de Hyperdry stof. 

  € 35,99
 • € 25,99

  UPF50+ Shirt! Dit UV O'Neill shirtje is handig, je kunt erin zwemmen of gewoon dragen, het shirtje biedt altijd constante zon bescherming Factor50+. Geen pijnlijke verbranding van je huid door de zon meer met een UV shirt. Het draagt niet warm en droogt snel op na het zwemmen. Je kunt het leuk combineren met een O'Neill bikini, en zwemshort. Kijk snel...

  € 25,99
 • € 25,99

  UPF50+ Shirt! Dit UV O'Neill shirtje is handig, je kunt erin zwemmen of gewoon dragen, het shirtje biedt altijd constante zon bescherming Factor50+. Geen pijnlijke verbranding van de huid door de zon meer met een UV shirt. Het draagt niet warm en droogt snel op na het zwemmen. Je kunt het leuk combineren met een O'Neill bikini, en zwemshort. Kijk snel...

  € 25,99
 • € 29,99

  UPF50+ Shirt! Dit UV O'Neill shirtje is handig, je kunt erin zwemmen of gewoon dragen, het shirtje biedt altijd constante zon bescherming Factor50+. Geen pijnlijke verbranding van je huid door de zon meer met een UV shirt. Het draagt niet warm en droogt snel op na het zwemmen. Je kunt het leuk combineren met een O'Neill bikini, en zwemshort. Kijk snel...

  € 29,99
 • € 35,99

  UPF50+ Shirt lange mouw Dit UV O'Neill shirt is handig, je kunt erin zwemmen of gewoon dragen, het shirtje biedt altijd constante zon bescherming Factor50+. Geen pijnlijke verbranding van de huid door de zon meer met een UV shirt. Het draagt niet warm en droogt snel op na het zwemmen. Je kunt het leuk combineren met een O'Neill bikini, en zwemshort. Kijk...

  € 35,99
 • € 29,99

  UPF50+ Bescherming in de zon! Dit O’Neill shirt met zon bescherming Factor50+, zorgt dat je huid bescherming krijgt. Het voorkomt de kans op huidkanker of lastige huidproblemen en snelle veroudering van de huid. De pasvorm is aansluitend, de zachte ergonomische naden irriteren niet op de huid. Shirt is perfect voor sportieve activiteiten, zoals zwemmen en...

  € 29,99
 • € 29,99

  UPF50+ Bescherming in de zon! Dit O’Neill shirt met zon bescherming Factor 50, zorgt dat je huid bescherming krijgt. Het voorkomt de kans op huidkanker of lastige huidproblemen en snelle veroudering van de huid. De pasvorm is aansluitend, de zachte ergonomische naden irriteren niet op de huid. Shirt is perfect voor sportieve activiteiten. Mix & Match...

  € 29,99
 • € 44,99

  UPF50+ Bescherming in de zon! Dit O’Neill shirt met zon bescherming Factor50+, zorgt dat je huid bescherming krijgt. Het voorkomt de kans op huidkanker of lastige huidproblemen en snelle veroudering van de huid. De pasvorm is aansluitend, de zachte ergonomische naden irriteren niet op de huid. Shirt is perfect voor sportieve activiteiten, zoals zwemmen en...

  € 44,99
Toont 1 - 12 van de 108 items

O’Neill is altijd aan het vernieuwen.


De ontwikkelingen gingen verder bij O’Neill. In 1970 kwam de supersuit, een soort van Neoprene opblaaspak dat je beter zichtbaar doet zijn in het water. En in 1971 de surf leash. Zo bleef je surfboard via een lijntje aan je verbonden, ook als een grote golf je eraf had geworpen. In 1976 ontwikkelde O’Neill ook skipakken en Neoprene skibroeken. De eigenschappen van Neoprene werden door O’Neill goed toegepast en een compleet nieuwe lijn sportkleding kwam op de markt.


O’Neill en duurzaamheid.


Jack O’Neill en zijn volgers zijn veel in de natuur te vinden. Hierdoor werd al snel duidelijk dat Jack, naast een populair merk, ook een duurzaam sportmodemerk wilde zijn. En ook hier zijn de persoonlijke ervaringen, de drijfkracht geweest achter het verduurzamen van O’Neill en al haar producten.
Jack O’Neill begreep dat zijn merk O’Neill veel te danken had aan de oceaan. Hij wilde voor de oceaan en het behoud van dat ecosysteem, iets terug doen. Sinds 1996 wil O’Neill kinderen leren om verantwoord om te gaan met de oceaan en het milieu, en heeft hiervoor de O’Neill Sea Odyssey opgericht. Hier leren kinderen van de natuur en de oceaan te genieten, zonder deze te beschadigen.


O’Neill probeert op verschillende manieren, aandacht te geven aan het verantwoord omgaan met de natuur en de oceaan. In de verschillende publiciteitsprogramma’s komt dit onderwerp steeds terug. Ook bij het gebruik van materialen, de productie faciliteiten en de keuze van stoffen en materialen, is duurzaamheid, milieu en goede werkomstandigheden een belangrijk onderdeel van het gehele productieproces.


Zo werkt O’Neill continu aan het verbeteren van de werkprocessen, waarbij de effecten op het milieu een belangrijk aandachtspunt zijn. Ook in de productie faciliteiten voelt O’Neill die verantwoordelijkheid. In 2009 heeft O’Neill zich aangesloten bij het Business Social Compliance Initiative (BSCI). Een Europees initiatief van merken en handelshuizen om in de hele productie keten, werkomstandigheden en beloningen volgens internationale afspraken te regelen. O’Neill laat deze omstandigheden regelmatig onderzoeken.