Aanbieding! Mott50 Girls Mini Camaron UV zwemshirt Lange Mouw Fuchsia Bekijk groter

Mott50 Girls Mini Camaron UV zwemshirt Lange Mouw Fuchsia

Minder smeren, meer genieten van de zon!

Mott50 UV zwemshirt voor het meisje die het liefst uren in het water wil spelen en zwemmen. Het shirt biedt de huid extra bescherming in de zon. Dit zwemshirt biedt UV bescherming tijdens het zwemmen, maar het shirtje is ook super geschikt om gewoon te dragen, het zit luchtig en niet warm en droogt snel op na een duik. Ideaal shirt voor een zonvakantie!

Meer details

€ 35,96 incl. BTW

-20%

€ 44,95 incl. BTW

Kenmerken

UV FactorFactor 50+
UVA-UVBBlocked 98.5% UV-straling
UV-CertificeringRecommended USA Skin Cancer Foundation
Bedekking vanArmen, Body, Hals
Maat104, 110, 116
MaatadviesValt mooi op de maat.
EigenschappenLange mouw
KleurRoze
PrintVoorzijde
BoordRonde hals
Stof informatieAdemende, sneldrogende en chloor en zoutwater bestendige stof
Materiaal73% Polyamide 27% Elastane
WasvoorschriftWasmachine fijnwas, niet in de droger
Leuk om te wetenShirt is ook geschikt om gewoon te dragen
StrijkadviesNiet strijken

Meer informatie

Over het merk Mott50

Het Amerikaanse damesmode Sun Protective Fashion merk Mott50 is een runner-up in UPF50 zonbeschermende kleding. Van deze jonge Mott50 designers gaan we nog veel mooie en eigentijdse ontwerpen zien in zonwerende kleding. De Mott50 ontwerpers werken voor de dameskleding met natuurlijke UV-werende stoffen zoals bamboo en cotton en tencel. Voor de dames badkleding mode, met zachte synthetische zonwerendestoffen. Mott50 krijgt in de Amerikaanse media veel aandacht en ruimte om huidbescherming tegen de zon doormiddel van zonwerende kleding onder de aandacht te brengen. Zonbeschermende kleding is makkelijk, veilig en doeltreffender dan smeren met zonnebrandmiddelen. De kleding van Mott50 wordt aanbevolen door de USA Skin & Cancer Foundation.

Veilig in de zon

Iedereen weet inmiddels dat je goed op je huid moet letten als je gaat zonnen, maar bij het zien van de eerste zonnestralen wordt veilig zonnen als snel ter zijde geschoven. In korte mouwen en zonder enige bescherming genieten we volop van de zon, totdat we na een dagje bakken de gevolgen van het onbeschermd zonnen merken. In plaats van een gezond bruin kleurtje heb je grote, pijnlijke verbrandingsplekken die je eraan herinneren waarom veilig zonnen ook alweer zo belangrijk is.

Veilig zonnen. De ultraviolette straling (UV) in zonlicht is slecht voor de mens. Als je te lang en te veel in de zon zit, loop je niet alleen kans dat je verbrandt, maar loop je ook meer risico op huidkanker. Daarnaast krijg je door een teveel aan UV-straling ook eerder rimpels. Om je goed te beschermen tegen de zon is het dan ook verstandig om zonnebrandcrème met een hoge factor te gebruiken en je beschermen met UV kleding of zwemkleding is tegenwoordig steeds meer een verstandige een trend.

Bron KWF

Hoe houd je je zwemkleding mooi

Zee, zonnebrandmiddelen, zand en chloor zijn allemaal boosdoeners voor zwemkleding. Hoe kan je nou het beste je badkleding behandelen zodat je zwemkleding een lange tijd mooi blijft. Spoel altijd je badkleding uit. Zo spoel je al een groot deel van chloor, zand of zout eruit. Was je badkleding op de hand of op een fijnwasprogramma in de wasmachine. Gebruik bij voorkeur (niet teveel) een vloeibaar fijnwasmiddel. Nooit je badkleding in de droger drogen.

Geschiedenis UV-kleding

De allereerste UV-kleding voor bescherming tegen de zon, komt uit Australië. Door de geografische ligging meet men daar de hoogste niveaus van ultraviolette straling in de wereld. Elk jaar steeg in Australië het aantal gevallen van gediagnosticeerde huidkanker schrikbarend. Blootstelling aan ultraviolette straling kan op korte termijn gevolgen hebben voor de gezondheid, zoals zonnebrand, rimpels en zonnevlekken. Langdurige blootstelling aan ultraviolette straling kan de kans op beschadiging van de huid aanzienlijk verhogen en uiteindelijk huidkanker veroorzaken. De Australische stoffen industrie heeft in de jaren 60 van de vorige eeuw, een UV beschermende stof ontwikkelt en geproduceerd voor zwemkleding om de huid tijdens het zwemmen en buiten het water te beschermen tegen de schadelijke UV-straling van de zon. Sindsdien staat de innovatie van Sun Protection in UV beschermende producten en stoffen niet meer stil. Huidkanker komt zeker nog voor in Australië, maar men heeft nu de keus om naast zonbrandmiddelen ook beschermende kleding te dragen. De populariteit van UV bescherming door middel van kleding, is na Australië en Nieuw-Zeeland overgekomen naar Europa. 

  • UV-rating Internationaal en Europees
  • Internationaal UV standard: ARPANSA UPF50+ blocked 98.5% UV-straling
  • Europees UV standard: UV standard801 UPF80 blocked 98.5% UV straling